Gott Nytt År!

Är numera stolt ägare till denna (rosa) kamera!!! Fick den av älsklingen i julklapp :)

Fick även en jättesnygg frukostbricka och en fruktskål, pocketböcker, en tavla till vardagsrummet, en glasgroda, virkgarn med beskrivinig, en poncho som syrran stickat, trisslotter, pengar mm. Jag blev så bortskämd i år, fick mycket mer och jag vill tacka för allt! TACK!!!

Men idag är det nyårsafton, och jag har stora förhoppningar på 2010!!!



Så idag vill jag bara önska alla ett härligt 2010!!!


Kram på er!


Hej, hej!

Äntligen har vi internet igen... =) Sjukt vad beoende man blir, helt ofrivilligt...!

När lugnet lagt sig och alla åkt hem igen efter julhelgen (Missförstå mig rätt, jättemysigt med kära gäster på besök), så åkte vi ner till centrum och hyrde en Wallander film och köpte Taimat. Sedan bar vi in täckena till soffan och myste med go mat och underhållning.


Sedan flöt ett par lugna, kalla dagar förbi innan det i tisdags var dags för jobbet igen. Lugnt, lugnt, lugnt på jobbet!

Imorgon är det nyår föresten Ser fram emot en trevlig kväll med goá människor!

Kram!


Jag ser det snöar, jag ser det snöar....

....Det var väl roligt,  HURRA!
Första vita julen på länge ;)
Julafton bjöd på god mat, julmusik och klappar! Brasan och ljusen var tända och familjen samlad. När jag inatt vid 00.08 tittade på klockan för sista gången, låg älsklingen brevid och tittade på sagan om ringen. Jag fick en sådan där härlig känsla av lycka! Proppmätt av mat och godis och nöjd med klapparna :)
Just nu håller 4,5 kockar på och lagar lutfisk i köket.... fortsättning följer!
God fortsättning gott folk!


Go´Jul!

Ha en riktigt härlig jul med er!
Kram!


Ensam kvar i Köpenhamn...

Ja, nu har jag vinkat av syrran och hon har påbärjat sin resa mot Nässjö. Mitt tåg går först om tre timmar lite drygt, så jag har gott om tid att sitta på stationens internetcafe en stund...

Tror jag har inhandlat de sista julklapparna denna helg... plus några åt mig förstås ;) Fast jag har varit ganska duktig och inte bränt så mycket pengar! Tror jag i alla fall, det är ju lite lurigt med den danska valutan. Man vet aldrigt riktigt säkert vad saker och ting kostar :)

Tänkte passa på att meddela om att vårt internet hemma inte fungerar så det kommer komma inlägg allt eftersom jag kan snika till mig tid på andras datorer ;)

Men schemat fram till jul är klappat och klart, nästan...

Idag: Hoppas att resan Köpenhamn- Göteborg samt Göteborg- Karlstad går som på räls :) Inga förseningar, som på hitvägen TACK! Då borde jag vara framme i Karlstad 21.50 och slockna i sängen hemma runt 30 min senare... ;)

Måndag: Först jobb och sedan hem till M, M å Lilla Grynet för lite efterlängtat julmys! Lite klappar och kanske något gott ;) (Förhoppningsvis så har älsklingen hunnit köpa en gran under dagen också!)

Tisdag: Mer jobb, sedan hem och slå in de sista julklapparna innan mamma, pappa och syrran kommer för att tillbringa julhelgen med oss :)

Onsdag: Ledig! Det sista julstöket fixas... Knäck, skinka... Uppesittarkväll, lugnt å mysigt :)

Torsdag: Från Mig Till Dig... GOD JUL!!!

Förhoppningsvis har syrran sin bärbara dator med sig på tisdag, och då har jag tillfällig tillgång till internett igen :) Ha det bra så länge, Kram!



En härligt kylig dag i Köpenhamn!

Det är något visst med att sova på hotell! Kanske är det att få vakna upp och slöa ner till en härlig framdukad frukost?!? En snabb tur in på Tivolits julmarknad innan alla människor började flockas, så att vi kunde kolla in vad som fanns i bodarna. Sen blev det lite shopping på ströget... det var varmt i affärerna, så det hjälpte till som insparkare. Fika för att få upp värmen, vidare mot Nyhavn och de mysiga julbodarna där. Till middag blev det 7rätters!?! på Kina restaurang, anka, soppa, friterade räkor mm... Vi avslutade vår tur på stan med ytterligare en tur till Tivolit, denna gång för alla lampors skull, innan vi flydde upp på hotellrummet. Där sitter vi nu med en kopp varmt te och slötittar på Robinson.
Lite bilder.
Imorgon bär det av hemåt mot Karlstad igen. Några dagars jobb till innan en kort och välbehövlig julledighet :)
Kram!


Framme i Köpenhamn!

Japp, 06.01 i morse gick tåget från Karlstad till Göteborg å den resan gick smärtfritt. Sedan bytte jag tåg och fortsatte mot Köpenhamn... Inte lika smärtfritt... Nästan komiskt när man tänker efter... Varje år när snön kommer så blir SJ lika tagna på sängen att växlarna fryser, och bygger man om Malmö C och bara har tre spår in så blir det kö. Inte såå konstigt :) Men med lite drygt en timmes försening var vi i alla fall framme både jag och syster ;)
Svinkallt, men det är ju vinter! Av demonstrationerna har vi inte sett så mycket...men många poliser på gatorna och en del helikoptrar i luften...
Nu myser vi med en kopp varmt på hotellrummet, efter en god burgare/ revbenspjäll på O´Learys.
I morgon blir det stan å julmarknad :)
Ha det gott!


Julbord och Julstök!

Lite bilder från helgens julbord i Stockholm. Melker Andersson bjöd på godsaker på sin restaurang Kungsholmen. Även lite julstök här hemma. Nisses hemlagade köttbullar och revbenspjäll. Vörtbröd samt årets julklapps- och julkortsdesign. Tyvärr har orken inte funnits där, så jag har tagit tag i mycket färre saker än jag planerat... Mem men... DET SNÖAR IDAG! Så det kan nog bli en God Jul trots allt! :)





















Tjao! ;)


Hejsan!

Idag slutade jag tidigt! Men schemat är fullt... baka vörtbröd, börja med appelsinmarmeladen, kanske saffransskorpor (om jag hinner/orkar idag) middag mm mm Skulle även behöva ta tag i paketinslagning å de sista julkorten...

Men det är ju lite mysigt att pyssla runt. med lite julmusik i bakgrunden!!!

Men först lite handboll. Det går sissodär bra för de svenska damerna.

Höres senare ;)


Mmm, det luktar nybakade lussebullar!!!





Ingredienser:

Saffransdeg:

Pensling:

Garnering:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).

3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.

4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.

5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek 20-30 minuter.

6. Pensla brödet med uppvispat ägg.

7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter. (I varmluftsugn 225°C i ca 8-10 minuter.)

8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.



2a Advent!

Mysmorgon med långfrukost och Nyhetsmorgon :)







Snart börjar skidskytten och jag funderar även på att baka lite lussekatter idag... ;) Vi får se.


Julstämning... Sort Of!

På insidan:
Peter jöbacks julskiva spelas för fullt på hög volym, och jag sitter och skriver julkort i skenet av tända ljus.

På utsidan:
Grått, grått, grått och det spöregnar...

Ikväll var det meningen att Älsklingen skulle på julbord med sin personal från jobbet, men tyvärr så kände han sig inge kry :( Synd för honom! Det får bli stekt potattis, juskinka och ägg istället.

Slutsats av denna lördag:
julstämning... Sort Of!


Utklassning!!!

Kan bara finnas en ENDA anledning till att Erik fick sjunga om i gårdagens Idol..? Alla ville höra honom sjunga denna en gång till!!!




SÅ JÄKLA BRA!



Ha ha, Snopet!

:) Så här såg Nisses Sandwich ut sist vi var i affären och handlade glass...



Gissa om han blev snopen när det saknades ett chokladkex :)

Nu ska jag käka lite frukost och kolla in skidskytten.


1a december!

Ja, nu börjar nedräkningen inför jul på allvar =)



Jag börjar bli duktigt less på denna envisa förkylning nu! Kan inte komma ihåg när huvudet inte kändes som en stooor ballong?!? Bryt ut så att jag kan va hemma å vara sjuk tills det går över... eller ännu hellre, gå över nu på en gång!!! Har så mycket att göra inför jul, har inte tid med att vara hängig!

Men till något mycket roligare!!! I morgon blir det Bowling å tre-rätters på Nöjesfabriken, med jobbet :) Ska bli sååå kul. Har inte bowlat på evigheter!

Pöss på er ;)


RSS 2.0