Tillbaka från ett kvällsdopp!

Det var ett tag sedan...

Vi har det kanonbra här ute i skogen, vackert väder har vi också =) Har slipat och målat på verandan och i hallen så vi är en bit på väg där... Har hittat 8-9 liter kantareller idag som vi rensat och nu som bäst håller på att tillreda (en del). Har även plockat ett par liter biggaråer, så lite sylt blir också med hem :) Hittils har kvällens stora underhållning varit Wii :), min är favorit helt klart backhoppning!

Nu har Nisse tänt grillen så vi får middag... idag också... :)


Breakfast time.



Om ett par timmar (hoppas vi) bär det av ner till småland :) Hoppas att vädret är bättre där!
(så syster, vi är nog inte framme förrän ikväll, ganska sent skulle jag tro. Vi ringer!)

Vi får se om täckningen sviker... I julas fungerade det till text, men inte bild.

Kram på er så länge!!!


Senare samma kväll...



Älskling, jobbar hårt!


Nu....!

...Ryker den gamla altanen!!!





Så innom kort (!?!) sitter vi nog och myser bakom glas som ett par guldfiskar :) Ärligt talat ska det bli jätteskönt, har redan börjat planera inredningen... Vill så gärna ha ett citronträd, ganska stort dessutom... vi får se :)

Annars då...

Det står revbenspjäll i ugnen, redo att avnjutas om cirkus en halvtimme. Hittade inget gott att äta idag, så jag har bara ätit två smårgåsar med smör, ett glas appelsinjuice och litge biggaråer fram tills nu :(   Hungrig!

Imorgon eller på måndag (beroende på hur lång tid det tar att rasera altanen) tar vi vårt pick och pack och drar söderöver.... Ända ner till Småland :) Ska bli skönt med lite miljöombyte!

See You!



Energi!

Hej Hopp!

Håller på att ladda upp med lite energi, så får vi se om det blir något bråk med alltan golvet sedan... Ska rivas!



Väntar även på att "morbror T" ska höra av sig så att vi kan åka och bryta om lite färg, som ska med ner till Småland. Resultatet av veckan där nere blir förhoppningsvis en snygg hall och veranda! Plus lite solbränna... kanske :)

Ta hand om er!



Har blitt med Facebook...

Japp! Det trodde jag nog aldrig... Att jag skulle Add a mig till Facebook, men efter påtryckningar från höger och vänster så kapitulerade jag :) Har tillbringat förmiddagen med att lägga upp lite foton från diverse resor... Kan nog säga på en gång att jag inte kommer tillbringa alls lika mycket tid där som här :) Jag gillar detta dagboks liknande forum bättre :) Men det är ju alltid kul att se var alla gamla vänner blivit av ;)

Snart ska jag börja plocka undan lite på alltanen, för nästa vecka när vi beger oss iväg för en veckas lugn och ro i Småland, börjar de troligen att lägga grunden till vårat nya uterum! Yihoo :)

Är för övrigt mycket piggare nu...

Kram!


Var är orken?

Det här är andra dagen på raken som jag bara ligger på soffan, och inte orkar ta mig för nåt vettigt... Dagens underhållning består av diverse mindre bra reality såpor från MTV.se. Kanske på väg att bli sjuk :( Tur att man är ledig dagar som dessa!



Kram!


Nu ska jag tina upp både Kropp och Själ :)

Hejsan!

Nu är jag hemma igen från min lilla cykeltur till centrum, dygnsur och lite gramse. Jag fick inte det uträttat som jag åkte dit för... Men från den ljusa sidan, så kom jag ut lite i alla fall... TROTS vädret.

Nu ska jag ta mig en kopp varmt kaffe och titta på min absoluta FeelGood- Film, Mamma Mia!



Ha, ha... Jag ÄR en sucker för musicalfilmer :) Häromdagen var det ju High School Musical :)



Kul att det kommer lite nya musikal filmar!! Även om Grease, footloose, Dirty Dancing mfl. fortfarande funkar :) De har ju oftast väldigt lika handling... Snygg, tuff och populär kille/ tjej blir kär i ganska bortkommen och blyg tjej/ kille. De tvekar ett tag för vad ska vännerna tycka... Och sen vinner kärleken :) Cheesey, men lyckliga slut gillar jag!

Appropå nya musicalfilmer här är del ett av MIN önskelista för i år :)





Finns på Discshop 59:- Resp. 99:-

:)


Måndag!

Frukost...



Jaha, då är jag inne på vecka 3 av min semester. Nisse var tvungen att göra ett uppehåll i sin semester så nu är jag ensam hemma på dagarna... Idag blir prio 1 att städa! Trist men sant... Får poppa lite hög musik så blir det roligare.

När man har något att se fram emot blir ALLT lite roligare, eller hur?

Malin! IKEA har mycket fint :) Vad roligt att få göra fint åt lilla Grynet! Hjälper gärna till om det skulle behövas ;)







:)

Förresten!!!

GRATTIS MAMMA PÅ NAMNSDAGEN!

Ta hand om er!


Skogens Guld!

Idag har vi varit på skattjakt :)







Hittade lite på den lilla stunden vi var ute i alla fall  :) Faktum var att de vi hittade var på ett och samma ställe, ca 3 kvm.

Ta ta!


Just nu...

....Någonstans i Värmland :)



Frukost och Tennis Nyhetsmorgon på TV:n.

Tjao!


En dag på stranden :)



Lyxigt va? Att ha ett ställe som detta, bara ett tiotal minuter med bil hemmifrån :)









Lunch dags :)







Mindre härligt...



Var "bara" en snok, men kan ju säga att jad stampade lite extra när jag gick på klipporna :)

Nu är vi hemma igen, och sitter och tittar på tennisen. Går rätt bra för "Vince" i kvartsfinalen, i Båstad.

Ha en trevlig eftermiddag!


Go´ Morron!

Skriv gärna en liten kommentar när ni läst färdigt!!! Vill ni vara annonyma... helt Okej :)

 ...Men kanske en liten hint i alla fall :)

Kram på er!



60 eller 16???

Hejsan!

Lider jag av dubbla personligheter tro? Eller är jag en tonåring i en pensionärs kropp... eller en pensionär fast i tonåren?

Varför dessa funderingar då?

Jo jag började dagen med att koka lite rödvinbärs gele, en ganska mogen syssla eller hur? Men jag gillar att sylta, safta, baka, sticka och många andra "Mormors" sysslor! :)





...Och nu, snart sitter jag framför TV:n med en stooor skål glass och den sockersöta och myspysiga filmen "high school Musical! Som en annan 16- åring :)



Ibland snurrar tankarna iväg... Men för protokollets skull, jag är fortfarande mer tonåring än pensionär!!! Både i ÅR och i SINNET :)

Ha en trevlig kväll!


En härlig dag på staranden!

Idag bar det av till Värmskog för lite sol och bad!



På vägen dit trodde vi allt att vädret skulle vara emot oss, meeeen vi åkte ifrån molnen och fick ett par timmar härlig sol ;)







Lowa Bus :)







Vid lunch tid tog vi en promenad till Liljenäs fik, som ska vara känt för sina räksmörgåsar. De var stooora och goda också, enligt de som åt... Själv tog jag en med brie, salami  och soltorkade tomater :)



Just nu är det Leila bakar på TV och senare ikväll filmen Schakalen, som ska vara rätt bra har jag för mig. Nisse är i köket och lagar...



Spagetti Carbonara!!!

Mmm, det är så gott och jag är jättehungrig!

Måste nog säga att denna dag ligger på topp hittills denna semester ;)

Ha det gött, så höres vi!

Ps. Nu regnar det.... Men det struntar jag i, efter denna härliga dag :) Ds!


Stranden...

...För första gången denna semester!

;)

Weheeeii! Jag badade visserligen inte, stolt badkruka som jag är :) Men det var härligt ändå!

Kom precis hem från en cykeltur till Coop, så nu har vi kaffe i morgon också.

Lycklig för det lilla!



Puss!



Helgen som var...


Man skulle väl kunna säga att hela lördagen regnade bort... ;)




Utsikt från köksfönstret...

Så den tillbringade vi med en hyrfilm och lite god mat.





Söndagen (igår) var fullspäckad! Solen sken äntligen och vi satt på baksidan och solade en stund på förmiddagen :) Sen åkte vi en sväng till Bergvik och handlade lite mat, samt ett snabbt besök på IKEA. Efter det en åkte vi till Ns mamma och till sist till Kil och "morbror" H. Vi var inte tillbaka i Karlstad igen för än vid 23 tidan, och då hade vi fortfarande inte ätit middag... hungriga åkte vi omkring efter något nattöppet ställe. Resultatet blev en mix av pizza och Donken :) Denna intogs i sällskap av "goda" Vänner i sovrummet...



Mysigt! Jobbigt och ta sig upp för att borsta gaddarna sedan bara :)

Idag är det måndag och solen skiner :)



Kolla in detta!

Vad SMS, Face book mm kan fixa på ett par dagar. Dansgruppen Bounce sökte danssugna för att hedra Michael Jacksson, genom att återskapa koregrafin till låten "Beat It".





Häftigt va ?!?
:)


Suprice!!!

....Det regnar idag också :)

Ja, man kan väl inget annat än att skratta åt det... Hela första veckan av semestern regnade ju bort. Igår tog jag mig i alla fall ut på en liten promenad. Yiihoo! Det blev lite om möblering av möblerna i vardagsrummet igår av ren tristess också :) Blev ganska bra... eller i alla fall en försmak till hur det kan  se ut i höst när vi gör om i vardagsrummet :) Vi är så mycket där så jag vill ha det riktigt mysigt!!! Har min bild i huvudet, ska försöka att översetta den i verkligheten bara :)

Nu gick Nisse till köket.... Börjar lukta stekt ägg :)
Frukost!

:)


Dagenas frukost.





Mmmm... Jordgubbar! Äntligen finns de att köpa till ett hyfsat pris. Igår 18.90 på ICA :)

Det fortsätter att regna... får se om det finns nån ledig tid i bowlinghallen??? Måste hitta på nåt idag, även om det regnar!!!

Har bakat, städat, sett på TV, läst bloggar, läst böcker, struntat i regnet och gått ut ändå....

Vad brukar ni hitta på när vädret sviker???

En ung Per Gessle??


Musik behöver egentligen inte vara särskilt bra,
den fyller sin funktion bara man blir Gla´!
:)


Ingen kan göra allt...

...Men alla kan göra något! Satt i morse och kollade in lite "nya" bloggar i brist på annat att göra :) Snubblade då över denna:             

http://bluedreams.devote.se

Jenny, en ung och målmedveten tjej som bestämt sig för att inte sitta stilla och se på, utan faktiskt försöka göra skillnad! Ta en titt, hon skriver om allt möjligt.

Till höger under rubriken "Om mig" finns en länk direkt till hennes insamling för barncanser, där man kan läsa mer...

"Bloggare för världen"

Annars har detta varit en minst sagt lugn dag egentligen... Regnet har verkligen öst ner hela dagen. Funderade ett tag på att trotsa regnet och ta en prommenad, men ändrade mig då jag inte har någon flytväst :) Så idag har det varit TV för hela slanten... :)


Våra bästa år.


Glamour.

Ha, ha kolla in replikerna som fastnade....!

Har sett så många dåliga... men ganska underhållande program idag så ni kan inte gissa, och regnet det bara öser ner! Men just nu är det Två Och ½ Men, och det är bra! I garaget (!?!) håller N på att laga Fish And Chips... Japp, nyttigt värre :) Men vad gör man när regnet bara ÖSER ner? :)

Snart...
...Middag och CSI Miami!


Simma lugnt :)



Minigolf...


Eftersom vi hört att denna dag (torsdag) skulle bjuda på ett riktigt busväder så passade vi igår på att vara ute så mycket som det bara var möjligt! Cyklade fram och tillbaks till Coop och köpte en bärplockare, och plockade ännu mer blåbär! Sen åt vi en snabb lunch innan vi tog cyklarna ännu en gång, denna gång till mini golfbanan. Där mötte vi upp M, M och lilla Grynet för en runda på betongbanorna :)







Ha, ha minigolf är såå kul.... när det går bra vill säga :) Denna gång var Nisse en klar vinnare... Hmm Grattis då... :)

Nej nu är jag hungrig! Frukost!?!


Heal the world!




Måste säga att tanken slog mig både en och två gånger under minnes seremonin, och jag var tydligen inte ensam för komentatorerna sa något liknande...

-Om M J fått höra bara en liten liten del av alla de fina ord som de sa igår... Hade han säkert inte varit död idag.

Jag har ingen aning om vad som varit sant och falskt bland alla rykten om honom, men inte har det varit särskilt många som i media vågat ta hans parti... men jisses, vad fina ord han fick igår i direktsändning! Alla kände honom plötsligt mycket väl...

Nåja, låten ovan är hur som helst Jättefin!

Kram!



Idag har jag...



.... Bakat bröd till frukost. Ätit en lång och god frukost. Läst Topphälsa och spanat in nya Laredoute katalogen. Plockat ca en liter blåbär till. Hjälpt Nisse med att spika lite lister. Grillat korv och ätit den till lunch. Åkt till Byggmax och köpt lite mer lister. Fikat kaffe och glass. Sett på Glamour. Städat stora badrummet.



Just nu...

Minnes seremoni för Michael Jacksson på TV 4.

Senare ikväll...

Någon middag, kanske en prommenad... Vem vet?


Nöjd!

Hejsan.

Ja, jag känner mig rätt nöjd... Trots regnet tog jag mig en låång promenad, och sitter nu här, nyduschad med ett stort glas appelsin juice och en nektarin :) På TV:n visas "mommas boys", jisses alltså vilket program!


Ps! Pappa, jag la inte på, batteriet i telefon dog. Ds.

Kram!


Frukost för två!





Nu ska jag ner till arbetsförmedlingen och skriva in mig, så att jag får lite pengar i sommar. Lite trist när man inte är fast anställd som förskollärare, att när förskolorna stänger under industrisemestern är man arbetslös istället för att ha semester :( AF är INTE mitt favoritställe på jorden, men SEN har jag semester på riktigt :)

Idag är det fortsatt mulet, så när jag kommer hem blir det nog lite mys... Städ- och BakMys! Behöver några dagar att bara vara :)


Blåbär!



Det finns redan blåbär i skogen... och i mängder! Så idag bar det av till skogs för att plocka... Första vändan följde Bosse med. Stackarn, det började regna efter ett tag men han vägrade att gå hem utan mig. Nästan en timme var vi ute i regnet...



Blöt katt! Nästa vända låg Bosse och sov inne på sängen... Nisse följde med istället. Resultatet blev ca 2,5 liter blåbär och ungefär 3 burkar sylt :)

...Och ja, jag såg i tid att jag plockat fram citroncyra istället för natriumbensoat :)





Nu ska jag ta mig en dusch innan det är dags att börja med middagen. Det blir grillad flintastek, färskpotatis, tsatziki och sallad... "Morbror" T med sambo kommer över och käkar lite senare. Just nu är galningen Nisse iväg och spelar fotboll i ösregnet! Får se om han kommer hem i ett stycke... :)

;)


En tur till stan...



Titta vad fint smultronshersminen blommar. Födelsedagspresent från pappa och mamma för två år(?) sedan :)

Regnet gav sig igår... åtminstånde för ett par timmar så det blev en liten tripp till stan i alla fall. Vi gichk en sväng på bondemarknaden (som jag antar blir större redan nästa månad, när saker börjar att mogna) där vi köpte mjöl och hjortronsylt. Det blev även en tur till gymmet för Nisse, och ett par varvs promenad runt Sundsta kärnen för mig.

När vi kom hem bjöd Nisse på våfflor gjörda på mjölet vi köpt, och lite senare på eftermiddagen testade jag att baka tekakor :)







Senare på kvällen for vi ner till centrum och hyrde senaste Beck filmen, Skulden. Helt Okej, fast jag störde mig lite på slutet... Kom i säng sent, men det är väl så det ska vara på sommaren, eller hur???

Kram!


Det fick bli inne mys!





Middag... Kyckling med potatisskivor och sallad (grönsalladen från egna landet :). Var sugen på både chips med dipp och choklad... innan jag blev mätt av maten :) Annanas och körsbär var godare då!



Det var ju Golden Leage på TV:n, men för svenskarna gick det inge´ vidare. Efter den blev det en hel massa avsnitt utav vänner. Tidig kväll till soffan... Sen kväll i säng!

Idag är det Bondemarknad i Karlstad, den skulle jag vilja gå på. Men det fortsätter att regna... så vi får se...

Ha det bra!


Livet leker... Med mig!

För ca 15 minuter sedan började min semester för i år.... och nu kom regnet, å åskan mullrar utav bara den här ute på ön... Sitter på alltanen under taket och hör hur det smattrar. Lite mysigt ändå... men surt, har ju varit kanonfint så länge nu...

Ha det!


Härliga Sommar!



Igår tillbringade vi kvällen på lotten... Vi Nisse rensade potatis- och jordgubbslandet och det skrek även efter vatten i värmen! Belöningen blev en tallrik med jordgubbar och glass till efterrätt ;)



Nu ska jag cykla iväg till jobbet....
...Sista dagen innan semestern!

Kram!


Torsdag!

Nedräkningen börjar på allvar, två dagar kvar nu till semestern :) Jag stänger idag och det betyder att jag intar en god frukost hemma...



Älskar Alfa alfa groddar!

Ha en härlig dag i värmen nu! De sa nyss på nyhetsmorgons väder att kallare luft skulle dra in över landet under helgen...


RIX FM Festival, Karlstad!

HEEEJ!

Efter jobbet (där jag nästan smälte bort, by the way), grillning på altanen och en kall dusch cyklade jag och N in till Karlstad. Det var RIX FM Festival idag och mycket folk i alla storlekar :) Vad man än tycker om artisterna så är det alltid kul när det händer nåt i stan!!! Bäst var Style... Appropå tidigare inlägg om nostalgi ;) Fantasi... Vill ha dig i mörkret hos mig.... :) Blev även en mjukglass på Timmys vid älven, innan vi cyklade hem igen.

Milow

Milow

Anders Fernette

Anders Fernette

Lili & Susie

Lili & Susie

Janet

Janet

Kim

Kim

Style

Style

Basic Element

Basic Element

Ramsells

Ramsells

Ragdollz

En trevlig kväll!
:)


Idag är det onsdag....

....Och därmed är jag halvvägs in i den sista veckan innan semestern :) Idag verkar det bli lite mer mulet, men väldigt varmt! Ska precis cykla iväg till jobbet....

Hur ser eran dag ut? Semester än?

Kram!


RSS 2.0