Grattis Mamma På Mors Dag!

Hemma igen!



Japp! I Fredags landade vi på Arlanda, och efter ett kort stopp i Rosers satte vi oss i bilen tillbaka hem till Värmland.

Lördagen bjöd på solsken, lite trädgårdsarbete, en tur till stranden och grillning...



Idag (Söndag) har vi varit en tur till en strand här på ön tillsammans med M, M och lilla Grynet. Mysigt och varmt!

Trots en veckas semester med bara lugn och ro och en extremt lugn helg känner jag med tokstressad! Vet inte över vad egentligen, kan bara inte slappna av... Fick tillslut bli en lång promenad och en dusch... det hjälpte lite. Lite frustrerande när man inte vet vad man stressar över för då kan man ju inte göra något åt det :/ Får väl börja meditera?!?

Nåja, nu sitter jag framför TV:n/ Datorn och dricker lite te. Imorgon börjar jobbet igen, ska bli riktigt kul. 5 veckor heltid nu innan "semestern" börjar :)

Några grodor har föresten fått flytta ut nu i helgen...





I fontänen och vid vinrankan. Vinrankan har föresten fått några små små druvklasar :) Undrar om det blir nåt på denne lille plantan? Har hört att det ska ta ett par år och jag planterade denna förra året...

Titta vad fin pionen är som jag fick av en arbetskamrat i våras! Jättehärlig färg!



Sist men inte minst...

...Stort Grattis till Mamma På Din Dag!




-Älskar dig!


Uppdatering fran Korfu!

Hejsan!

Idag har vi varit i Korfu stad. Blev lite shopping och ett besok pa Mc Donalds :) 34 grader varmt och solsken! Ska snart ga och ata lite middag! Men forst kommer det ett par bilder till...



Turist javisst!





Snacka om Central Bad!



Ha det sa bra, sa hores vi till helgen!
Kram Lotta och Nisse.




En Halsning Fran Korfu!

Hejsan!

VI har det bara bra! Magen ar mett och kroppen rod. Har kommer lite bilder....











Vi har haft kanonfint vader, maten ar jattegod och det finns mycket att valja pa! Hotelet paminner om manga ihopbyggda tradkojor pa en bergssluttning, hur mysigt som helst!

Hoppas det ar regn o rusk dar hemma :) Nej da, skoja bara! Hoppas att allt ar bra med er!

Kram fran Lotta o Nisse!



Just nu...

....Har vi glömt något viktigt??? Ränner runt och gör lite ditt å lite datt...



Kaos på gästsängen...

Sötnosen har kommit på att det går och dricka ur fontänen, lagom till att vi reser iväg, bra om det blir varmt!



Trevlig helg på er!



To Do- Lista...

  • Plantera om plantor ( Är rädd att de inte klarar kommande veckan annars)
  • Packa väskan ( Betyder... Leta hysteriskt efter allt jag trodde jag hade full koll på vart det fanns!)
  • Laga middag ( Spagetti och köttfärssås)
  • Plocka undan lite ( Är alltid trevligare att komma hem då...)
  • Ta ett bad, göra hårinpackning, raka benen, smörja med "brun utan sol" kräm om jag hittar någon.

Sista punkten är ingen direkt uppoffring :)

På fredag bär det av till Korfu!!!



Paket...

...Till Mig! :)



Tack älskling!

Inuti låg denna lilla varelse. Tycker det ser ut som en liten hundvalp :) En massagemojäng...! Jätteskönt för både rygg och nacke! Mycket Power för att vara så liten, å så är den ju rosa :)



Rekomenderas!

Funderar på om jag ska ta och börja packa lite till resan... På torsdag åker vi till Stockholm och tidigt på fredag morgon går flyget!!! Yippie. Är hungrig också... får kanske bli lite middag först.

Vi ses!



Söndagen...

Vi hann med rätt mycket under gårdagen. Efter frukost tog jag itu med ogräset mellan plattorna på framsidan, äntligen! Men det är ju så trist... Men då i solens sken var det en helt OK sysselsättning. Sedan lite vatten i åt det nysådda i pallkragarna och lite avslappning i solen :)





Till lunch blev det grillad korv, och efter det åkte vi till Plantagen och köpte lite sättpotatis att ta med till "lotten". Där rensade vi lite mer jordgubbsland från gräs och maskrosor och satte potatis. Den är fortfarande väldigt igenvuxen och bärbuskarna behöver absolut lite extra kärlek.... men vi är en liten bit på väg ialla fall!






Vi kom hem lagom till Bones med varsin pizza :)

Idag är det mulet som bara den. Jag ska snart till jobbet och efter det tror jag att jag ska ta mig en tur in till stan. Det är ett par småsaker som jag skulle behöva inför resan :)

Ha en trevlig dag!


En trevlig kväll!

Go´Morron med er!

Verkar som om våra nattgäster lyckats smyga sig hem i tysthet... Tack i alla fall för en trevlig kväll... Trots Marlenas trista 21:a plats. Men Norges låt var bra, vet dock inte om jag tyckte den var sååå överlägser bra???

Nåja, Kvällen började med lite grillning och middag ute på altanen. Sedan blev det en tur till lekparken för hela gänget... Jag, Nisse, katten Bosse, Marcus, Malin och Lowa. Hade glömt hur läskigt det var att gunga gungbräda, specielt när man gungar tillsammans med någon mycket tyngre! Jösses vad jag flög... Å Nisse bara log :)





Sen var det dags för Robinson/ Melodifestival och vi kröp upp i soffan allihop tillsammans med ytterligare lite gott att äta. Lilla Grynet lite trött, men somnade icke på ett bra tag :)



Pappa upp i dagen ?!?
;)



Solen skiner och det börjar bli dags för frukost...
....Sedan får vi se vad den här dagen bjuder på.

Kram!


Varför lyssnade jag inte...

....på pappa när jag pratade med honom i morse. Han sa, ut i solen med dig det andra kan du göra sedan... Men jag for runt och pysslade med än det ena än det andra, och när jag sedan skulle gå ut var det totalt igenmulet :(

Så kan det gå... nu ser det dock ut att lätta upp lite som tur är! Ska snart ta mig en promenad till coop, hoppas att hitta lite fina blommor att plantera i krukorna på framsidan. Bara vissna trista tulpaner där nu...

Ikväll blir det grillning, Marcus, Malin och lilla Grynet kommer över en sväng. Blir nog en hel del sappande mellan Robinsson och melodifestivalen...

Kram på er!


Middagen fixad!

Eller förberedd åtminstånde. Det blir kyckling med coscos och en kall sås å till efterätt en rabarber smulpaj på de sista rabarberna från förra året. Till pajen en visp på grekisk youghurt och gott vaniljsocker, även den kalla såsen till kycklingen är baserad på grekisk youghurt och persilade krydda. Hett tips från syster... Alltid en burk grekisk youghurt hemma, funkar till nästan allt!

Även om det bara är vi två, tycker jag att man ska unna sig lite extra på fredagen för att fira att det är helg på G. Snart börjar Jönsonligan på Mallorca, den är lite smårolig! Sen får vi se vad det blir.

Är lite röd om nosen jag... För idag har solen inte gömt sig bakom några dumma moln inte :) Fast nu är jag lite småfrusen faktiskt... Nöden har ingen lag ;) Hittade bara en av varje färg utav mina goá tjocka strumpor...




Ha nu en riktigt mysig fredagskväll!!


Baka, baka liten kaka...

...Vem får kakan smaka?

Lite bilder från igår.



  



  

Grattis Britt-Marie 50 År!

Hoppas den smaka bra... :)

Nu ska jag ut och njuta lite av solen. Hoppas det håller i sig så att man kan grilla lite ikväll!


Grönsaksland och tårtbak...

Go Kväll!

Igår var jag och Nisse för första gången ute vid vår odlingslott.... Japp, ni läste rätt... Nu ska här odlas :) Var ingen som varit där på ett tag, så det blev till att rensa ogräs och vända grönsaksland. Halva jordgubbslandet är nu ogräsfritt, och till helgen kanske vi kan sätta ner lite potatis. Det var riktigt mysigt att gå där ute och påta lite... Pensionärsvarning?!? Tjejen innan tog med sig några vinbärsbuskar så när vi vet lite mer vad som finns blir det att plantera nya :) Vill ha svarta vinbär, krusbär och blåbär... kanske lite björnbär brevid hallonen? Nåja, vi får se. I år blir det någ ganska lungt i alla fall :)

Idag har jag och Nisse bakat tårta!!! Framförallt Nisse! Ni får se hur den blev imorgon... Riktigt kul var det i alla fall! Har även tagit mig en promenad och en cykeltur under eftermiddagen. Regnmolnen har hotat i horisonten hela dagen, men det bryter liksom aldrig ut...

Nej, nu får det nog bli ett par avsnitt av vänner tror jag bestämt.

Hej då!



Go´Morron!



Frukost i lugn och ro efter en liten sovmorgon :) Börjar inte förrän vid 9.00 idag och solen skiner! Nyhetsmorgon är på i bakgrunden och N ligger kvar i sängen. Det kan han behöva, det har varit hårda veckor för honom... Marlena gick föresten vidare igårkväll, så nu blir det...



...På lördag?!?

Vad ska ni göra när det är Melodifestival Final?

Ha en underbar Onsdag :)


Grattis till Mig på namnsdagen :)

Lite fånigt att gratta sig själv, men när jag nu har en så bra "påminnare" på högersidan kunde jag inte låta bli :)

Jag prenumererar på två stycken tidningar... den ena fick jag igår och den andra, Top Hälsa kom idag. Synd att det är lite dålig spridning, för sedan är det en hel månad till nästa nummer... Lite paradox med tidnings val... den ena skriver om god mat och lite vardagslyx och den andra om att leva sunt :) Gillar denna tidning! Om man nu bortser från detta nummrets "smal snabbt" repotage, så fokuserar den faktiskt inte på just vikt... utan om just en lite sundare livsstil. Det står en hel del om kost, motion och mental hälsa. Inga pekpinnar :)



Jag slutade klockan 16.30, och tog en promenad hem från jobbet idag. Det tar cirka 30 minuter och det är precis lagom för att varva ner hjärnan, och av vänja öronen från höga ljud... :) Till middag blev det korvstroganoff, det är perfekt vardagsmat... Går snbbat att göra, man hinner precis diska upp gårdagens disk under tiden och sen går det bra att värma i micron dagen efter, så Nisse får sin lunchlåda. Jag åt min middag själv för Nisse kommer senare idag, så hans middag står i micron och väntar...



Ha, haha! Pappa ringde precis och grattade mig på namnsdagen! Och då var detta inte ens publicerat än ;) Tackar!

Nej, nu piper timern på ugnen... Har lite bröd på jäsning!

Heja Marlena ikväll föresten! Melodifestivalen, programet man älskar att hata! Tror att det varje år de senaste 7- 8 åren har varit den sista gången man ser på den sk-ten :) Men det är klart att man sitter där och hejar... å blir lite sur... :)

Kram, Kram!


Leila å Liljekonvaljer!



Titta vilka härliga liljekonvaljer jag plockade på promenaden hem från jobbet! Idag hade jag sällskap av en arbetskollega, alltid kul att ha någon och tjattra lite med. Väl hemma hittade jag nya nummret av Leilas country living brevlådan, en trevlig överraskning! :)



Har precis ätit lite makaroner och köttbullar å nu ska jag ta mig en dusch. Senare ikväll blir det CSI och kanske ett par sidor i boken...

Simma lungt!


Grattis Sverige Till VM- Bronset!



Kul att det blev en medalj i år. Tony Mårtensson (Till vänster) gick en klass över mig i högstadiet. Han var duktig på hockey redan då, men att det skulle gå såå bra för honom... Kul!

Har idag fått i lite jord i de flesta pallkragar... jisses vad de slukar jord! Har köpt inte mindre än 16 jordsäckar, och ännu fattas det ett par till den sista halvpallen... Har i alla fall satt ner potatis, sått oranga och gula morötter, två sorters ärtor, två sorters sallad och salladslök. Lite blommor mellan grönsakerna blev det också bland annat två sorters solrosor, tagetes och ringblommor. Sedan tidigare år finns det diverse kryddväxter också i en pallkrage, oregano, salvia, gräslök, dragon, mynta, citronmeliss mm. Så förhoppningsvis ska där till sommaren bli en liten köksträdgård att plocka godsaker från :) Har även (Just nu i tvättstugan!?!) lite tomat-, paprika- och gurkplantor som väntar på att det ska bli tillräckligt varmt för att planteras ut.



Idag har det varit solsken och regn om vart annat hela dagen. Just nu är det igenmulet och jag sitter i soffan under täcket (för ovanlighetens skull) och väntar på att Bones ska börja (också det för ovanlighetens skull) Not! :)

Tror att jag ska ta mig lite glass...
Big Pack Ischoklad
Det ser ljusare ut....

Kramar!


Helg!

Fredagen bjöd på frosseri i Pizza och ishockey.... som Sverige tyvärr förlorade :( Nu väntar bronsmatch mot Finland, tror jag... Misstänkt likt förra årets VM faktiskt.



Idag kan vädret inte riktigt bestämma sig för om det ska vara soligt eller molnigt, men blåser gör det.. Har så många "borde" som jag borde ta tag i, men jag kommer mig liksom inte för någonting idag. Ska i alla fall försöka få hem lite jord så att jag kan fylla pallkragarna, och stoppa ner lite potatis :) 

En härlig bild från mamma Malins blogg...



Lilla Grynet, tror bestämt att den tjejen alltid skrattar! Kan man bli annat än glad?!?

Trevlig Lördag!



Mysigt framför TV:n!


Nu har jag en pastagratäng i ugnen och fruktsallad i kylen. Täckena ligger i soffan och ljusen är tända. N lät så trött när jag pratade med honom tidigare, så jag tänkte "skämma" bort honom lite. Mycket på jobbet nu för honom....

Hoppas nu bara på att Sverige vinner ikväll, det brukar alltid muntra upp :)

Det blev aldrig någon promenad... utan en cykeltur till affären istället.

Puss & Kram!



Just nu...



Justin, Audrina, Heidi, Lauren, Spencer, Lo, Brody and Stephanie

Spencer, Heidi, Audrina, Lauren, Brody, Lo, Justin and Stephanie

Lite mellanmål och måndagens avsnitt av the Hills.

Snart...





Ett par avsnitt av "Vänner"!

I övrigt...

Det regnar och är riktigt grått idag. Jag känner mig sådär härligt folkskygg, och vill/ ska bara krypa upp i soffan och njuta av att jag slutade tidigt idag. På mycket bättre humör dock... 

Ikväll...

 ...blir det nog en promenad till affären, trots regnet. Är så sugen på fruktsallad, tänkte göra en till hockeyn ikväll. Både jag och Nisse kan behöva vitaminerna...

Ps. Syster, jag ringer i helgen! Ds.


Hur man än vänder sig....

....Så har man ändan bak... F-n! Ibland behöver man varken vara närvarande eller på något sätt ha en åsikt för att vara boven i dramat. Är så less just nu...!

-Till alla jag känner... detta är bara gnäll... Ingen fara på taket.

Nog gnällt. Hoppas att jag inte förpestat er kväll! Skriver inget mer för allas skull.

Ta hand om er!



Tisdag 5 Maj, 19.53.



 

Titta! Kungsängsliljorna blommar! Jag tycker de är så häftiga med sina rutiga blomblad!

Slutade ganska sent idag men har ändå hunnit med att laga och äta middag (Chili con carne), gått en lång snabb promenad och tagit en dusch. Nu sitter jag och väntar på att Navy CIS ska börja klockan 20.00. Föresten.... har även hunnit med att ta emot inte mindre än fyra stycken!! olika samtal från telefonförsäljare... :( Är sååå less på dem! De må vara hur trevliga som helst, och jag vet att det är deras jobb... MEN om jag vill ha någon tjänst så letar JAG upp den själv!!! Okej?

Jag är inte såå negativ som det låter... längre ;)



Det ser ut att bli regn...



Gråa moln hänger över horisonten.... Jobbade länge idag, men han med en liten stund i trädgården bland pallkragarna ändå. Känner mig helt färdig idag så det blir ett kort inlägg. Vill egentligen bara fixa nåt att äta och krypa upp i soffan!

Ta hand om er!


Extreme Garage Makeover, dag 3! Resultatet! :)

Så här blev det!

Före.



Efter.



Före.



Efter.



Förvaring.



Arbetsbänk.



Bildäck.



Skafferi / Blommhylla. (Lottas) :)



  



Till och med utanför garaget är det fint nu.... Betonghögen är borta och rabatten blommar!



Tack alla ni som hjälpte mig att genomföra detta!
...Och Grattis i efterskott Älskling :)

Tack Maria och Anders för allt jobb ni lagt ner och för hyllorna!
Tack Tony för att du hämtade och gömde färgburkarna!
Tack pappa för tillskottet/ förskottet!

;)

Jag har haft en helt galen men trevlig Valborgshelg!
Kram på er!



Nu ska jag ta en kopp te och se på Bones.

Tjing!


Extreme Garage Makeover, dag 2!

Efter frukost... Bye bye skräpet! Stod och hängde på grinden till tippen vid 10.00 när de öppnade... jisses vad folk! Men det gick förvånandsvärt smidigt och snabbt. Hem igen och måla lite på omgång nummer 2. Sedan till Ikea och Biltema för lite shopping!!! Nästan det roligaste av allt! ;)



Backar, verktygstavla, lampor, soptunna, konsoller mm mm.

Medan jag och syster målade, ägnade sig Anders åt att montera hyllor, sätta upp lampor och snickra till den nygamla arbetsbänken.



  

Fikapaus.





När nisse kom hem fixade vi till lite middag. Grillat kött, pommes, sallad och kall sås. Vi satt på altanen tills det blev dags att gå in och se på veckans avsnitt av Robinsson.







Extreme Garage Makeover, dag 1!

Först började vi med att röja ut allting på gräsmattan... Jösses vad det ser ut...!



  



Sedan var det dags för lite grillad korv till lunch. Efter det spackling och en vända med sandpapper. Till sist var det dags för färgen... Spännande eftersom jag varit lite galen med färgvalet! Vad skulle Nisse tycka???

 

  



Nisse ser ganska glad ut tycker jag :)

Till middag blev det Tai Mat! Mmmm.



Senare på kvällen kom Marcus, Malin och lilla Grynet över en stund. De behövde hjälp med att få på sommardäcken så Nisse hjälpte dem...





Just nu...

Extreme Garage Makeover!!!



:)


Igår vid brasan.

Syrran och Anders kom vid fem tiden på kvällen och vi startade med lite god mat. Första gången som vi både grillade och åt ute! Hamburgare i pitabröd med fetaostsallad.



Sedan bar det av till Mariebergsskogen för lite brasa och fyverkerier.

  

  

Härligt att det var så varmt ändå...!

Blev er kväll som ni tänkt er?





RSS 2.0