Gott Nytt År!

Gott Nytt År 2009!
Önskar Lotta!




Ta det lugnt nu ikväll med smällare och annat läskigt!

Jag vill passa på att önska alla som jag inte kommer att få tag på vid 12- slaget,
ett riktigt Gott Nytt År! Alla andra också! ;)

Någon som planerar att avge några löften ikväll???

Mitt är:

Att leva mer i Nuet och mindre i framtiden!

(Med andra ord, inte fundera och oroa mig för småsaker, som jag troligtvis ändå inte kan göra något åt :)

nyaar.jpg
Foto: www.fotoakuten.se


För precis ett år sedan....

  ....Var vi i Hafjell och firade Nyår! Vi var två svenska, ett Norskt och ett Svensk/ Norskt par, som gjorde livet på fjället osäkert under ett par dagar. Stugan vi bode i var jättemysig med bastu, öppen spis och en stor balkong. Eftersom stugan låg halvvägs uppe på fjället, stod vi faktiskt och såg NER på fyrverkerierna som de sköt nere i byn! Häftigt!!!

Lite bilder som får i alla fall mig att längta till skidbackarna igen!

       

Vad ett år går fort!

Vad är höjdpunkterna för er under 2008???


Näst sista daden...Detta år :)

Kallt idag!

Kom på att jag inte nämnt någonting om mina julklappar än... Jag kan säga såhär, att i år är jag helnöjd med vad jag fick! Så får vi se om det kommer lite bilder på tomtens gåvor lite senare...

Jag tänkte även att jag skulle lägga upp lite bilder från Nyår förra året då vi var i Hafjell med goda vänner....

Snart ska jag till jobbet, lika "lång" dag idag! :)

Ha det så bra!



Nyårsplanering...!


Nyårsafton 2008/ 2009!



Nu är det spikat... Det blir här hemma hos oss, å vi blir fem stycken. Jag, Nisse, Marcus, Malin å lilla Lowa! Precis lagom efter rätt mycket hit å dit under december... Helt klart mer MYS å mindre PARTY! Precis vad jag känner för! Har dock tänkt att lyxa till det lite med det ätbara... Trerätters absolut...men vad?? Oxfile är högt upp på listan, men sen då??

Någon som har några bra ideer???

(Gäller såklart även M å M som kommer!) :)

Kram från Mig!



Tillbaka till jobbet....

....I hela 3,5 timmar! ;) Japp idag har vi ett barn så vi delade på dagen, mitt pass 11.00- 14.45! Egentligen bara Lunch å vila... Kommer nog inte arbeta ut mig direkt :)

Igår var vi hos J å M och fikade och provkörde bil som Nisse kanske är intresserad av att köpa. Det var trevligt, men sen bar det av för att storhandla på Willys, mindre roligt. Men nu är det gjort i alla fall!

Sen blev det en riktig AntiJulMiddag... Hamburgare med massor av goda grönsaker, sällskapet blev filmen Repmånad som gick på TV.

Kram!


God morgon!

Igår hade vi finbesök från Stockholm. Jojje, Eija och deras lilla Frida. Det blev en lugn kväll med diverse Disney filmer, Yatzy och tacos. Nu har de åkt vidare hem igen...

En promenad i kylan/solen gjorde mig gott kände jag. Är stressad över något, det jobbiga är bara att det finns absolut ingenting att vara stressad över... ;) Känns som om jag varit på resande fot hela december, så jag väntar väl på dit jag ska härnäst... Men jag har bara gjort roliga saker...! 30- årsfest på 1A Advent, Julmarknad i Gödeborg på 2A Advent, Julbord i Stockholm på 3E Advent och Julfirande i Småland på 4E Advent! Har nog bara lite svårt att varva ner...

Idag ska vi iväg och provköra en bil som vi kanske ska köpa... Cab i all ära, men det är inte många månader om året som man har någon glädje av det faktum att det går att ta bort taket på bilen... ;)

Nåja... Ha det så bra!



Nu finns det bilder från juldagarna! :)

Hej!

Nu är vi hemma igen. Jag har nu uppdaterat julens inlägg med lite bilder, så ta gärna en titt bakåt i bloggen!

Annars blir det städa för hela slanten nu under dagen... Vi får gäster ikväll, ska bli jättekul å träffas, men det ser för hemskt ut här hemma för tillfället... Framförallt gästrummet som vi haft som skrotupplag, eller nåt... ;)

Som ni märker har jag även ändrat designen på bloggen. Färgerna är lite hysteriska, men nu är det snart Nyår och sedan är det snart vår!!! ;)

Ha det bra så länge!


Juldagen. I Ett Hus Vid Skogens Slut....

Juldagen... den dagen då man kan ta det lugnt och slappna av. Julstressen är över på allvar. Nu är jag ju inte personen som stressar, men ändå... ;)



Har ägnat dagen åt en skogspromenad i snön, läsa lite och så har de andra ätit lutfisk.... själv åt jag rester från igår... Ikväll ska Anders bjuda på Whisky provning... ska bli spännande, även om jag inte är jätteförtjust i just den drycken :)



 

Önskar Er Alla En God Fortsättning!


God-Jul 2008!

I dag är det julafton och tro det eller ej ....Det snöar!!! :)

Snart kommer Nisse hit... Äntligen!

 

  





 

   



Ha en underbar julafton!!!

Lotta!


Julstök och Uppesittarkväll...!

Idag har vi haft fullt upp! Det har lagats Jansson å Jonsson, julskinkan grilljerats, knäck kokats och chokladtryfflar står på kylning. Dessutom har syster bakat knäckebröd som vi tjuvsmakat på... jättegott!

     


  

Just nu... Tomten är far till alla barnen...

Till middag blir det revbenspjäll och klyftpotatis och tills dess har även Anders kommit hit! :)



Sedan börjar uppesittarkvällen på allvar... Mys!


Jakten på den perfekta granen...

Idag har vi varit på granjakt... Efter en dryg timmes skogsprommenad i solen, var vi tillslut nöjda både jag, syster å pappa ;)  Sedan var det "bara" att bära hem den och klä den. Det blev röda och guld kulor,  guldkottar och guldglitter. Även resten av salen har blivit lite julpyntad nu med blommor å ljus.

  

 

I övrigt har det bakats jitterbuggar och det har kommit upp lite stjärnor o ljusstakar.

   
   

Nu sitter jag upptryckt i fönsterrutan för att få såpass mycket teckning att jag kommer ut på nätet, men tyvärr räcker det inte för att jag ska kunna lägga upp några foton :( Tänkte att jag ska kompletera inläggen med bilder när jag kommer hem.

Kram, kram!



Vi sjunger in julen i Hultsfred Kyrka!

Idag är det 4:e Advent! Vi firade den med att åka till Hultsfred Kyrka på jul- konsert. Mysigt å stämningsfullt!


 

För övrigt har vi ägnat eftermiddagen åt att städa, bädda å packa upp. Just nu är det lite kyligt här för elementen strejkar.

Ha de bra!



Hos syster i Småland.

Nu har jag kommit fram till syster min i Småland. Det var en lång busstur till Jönköping i morse, och då menar jag i morse! 08.00 gick bussen från Karlstad och kom fram vid 12.00, Puuh! Hade dock tur som fick ett dubbelsäte för mig själv ;) så att jag kunde bre ut mig!

Nu har vi julhandlat inför helgen, säkert glömt det viktigaste... Jag är en sån som brukar komma ihåg senapen och äggen till grilljeringen, för att sedan glämma skinkan :)

Imorgon kommer mamma och pappa, och då beger vi oss vidare till slutdestinationen denna jul. De småländska skogarna.... (Internet teckning???)

Ser fram emot en lugn och avsträssande jul full med bra böcker, brasor, julgodis, god mat och ännu godare sällskap!

 

Nu ska Lotta sussa kudden! Kram på er!


Badrummet är klart!

Före...



Efter...





Som ni ser så blir ljuset annorlunda beroende på om det är lampan på spegeln eller spottarna i taket som lyser... Takbelysningen går åt det blå hållet och blir därför kallare. Tycker att det gör sig väldigt bra mot det lite bergaktiga skifferkaklet!

   

Är jättenöjd med resultatet! Det har varit värt allt stök såhär inpå jul med gipsdamm å skit ;) Det blir nog ett provbad ikväll... men först måste jag packa, för imorgon åker jag till småland kl 08.00. Får se om jag får internet att fungera där....

Men för säkerhets skull önskar jag er en riktigt....

GOD- JUL
Och
Gott Nytt År
2009!


Julkort 2008!

Nu har det trillat ner ännu fler julkort i brevblådan! Är både fashinerad och glad över vad många har lagt ner mycket tid på sina kort i år! Många är jättefint hemgjorda på ett eller annat sätt...;)

Så här såg våra ut i år...

 

 

Nu borde flertalet julkort trillat ner i respektive brevlåda, så jag kan visa dem här.

Kom precis hem från en glöggkväll med arbetskolegorna, jättetrevligt! Testade tre sorters glögg och bytte julklappar! Testade bland annat en glögg med kakao och en med hjortron, och den med hjortron var jättegod!

Nu har jag lite å fixa med....

Kram kram!


Uhh vad underbart att må bra igen!!!

Jaa... vaknade i morse och kände mig helt återställd igen, underbart! Kanske är bra att må dåligt ibland, då uppskattar man när man mår bra så mycket mer!

Nu märker man att december är kort... uppbokad nästan varje dag. I morgon är det glöggkväll med några arbetskamrater efter jobbet. Gott! Fick tacka nej till det idag, för vi hade andra planer för kvällen... men det är ju lyxproblem! (Som sagt ibland är det bra att jobba på flera ställen ;) Dessutom är ju NIsse hemma så lite nu under julhadeln, så det gäller ju och passa på och göra saker tillsammans då!

Vi fick de sista julklapparna inhandlade idag, nästan :) Så nu ska jag ägna mig åt paketinslagning medan Nisse lagar Lasagne!

Kanske blir det lite glögg sen...?!?

Trevlig kväll!


Första julkortet....

... landade i brevlådan idag! Det kom från vår härliga gud dotter Lowa med familj! Underbart söt, med tomteluva och allt! Tack så mycket!

Fick även en julklapp bestående av ett par hemstöpta ljus, av en gullig förälder idag! :) Ibland är det bra att jobba på flera avdelningar...;)

Annars är det lite sissodär... Missar sista gången på teckenspråkskursen idag, eftersom jag inte känner mig särskilt kry... :(

Börjar bli lite småstressad faktiskt. över allt jag behöver ha klart till jul. På lördag åker jag till småland och är där över julhelgen. Har helt enkelt inte tid att må dåligt nu! Men, men det är nog bättre till imorgon! Brukar inte vara så långrandigt på mig, som tur är!



Go´morron!

Trött!!! Känner mig inte "fit for fight" idag. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är... :( Ska bli skönt att komma ut i friska luften sart, det brukar rensa upp i skallen! Försöker även med en kopp te med citron och ingefära. Ikväll är det sista gången på teckenspråkskursen, å den vill jag självklart gå på!

Ha en bra dag!


Julen... Man ger och man får! :)

Titta vilken underbar julblomma Nisse fick från jobbet! Vit ammaryllis med massor av juliga dekorationer!

 

Glögg presenter till Mor å Far. Tack för att vi blev medbjudna på julbord! :)
Och Syster med sambo. Tack för att ni fixar och dolar i huset så att vi kan fira jul i "Småland"! :)

 

Det var lite udda smaker på glöggen... Så ni får gärna skriva en rad och tala om hur den smakade! ;)

Till sist. Tack alla härliga föräldrar och barn för julklappen! Lyktorna passar perfekt i köket!

 

Chokladen håller som bäst på att slinka ner i magen... Förkylningen vill inte riktigt bli bättre... Tror att jag ska försöka slå in lite julklappar innan jag landar för gott i soffan, för kvällen. ;) Kanske en kvällspromenad till affären också. Det behövs verkligen handlas hem lite mat här! Det märks att vi båda har varit krassliga, och haft fullt upp ändå!

Ta hand om er!


Stockholm i mitt hjärta....

Vi åkte som sagt till Stockholm igår på förmiddagen för att gå med familjen på julbord. Vi var på Gondolen i år, och för er som inte vet kan jag säga att det ligger uppe i Catarina hissen vid slussen. Högt upp alltså!



 

   



Tack för en trevlig kväll med god mat och gott sällskap!!!




Stockholm Tur och Retur...

....På ca 24 timmar! Nåja så kan det bli ibland. Kommer mer senare, men nu ligger jag i soffan under täcket och tittar på The hills season 4, online. En serie som inte lär vinna några priser för bästa innehåll, men ibland är det skönt att fly in i Glamourens värld, bland alla snygga människor! :) Lyckades dra på mig en förkylning i Sthlm, så tekoppen står här brevid och skriker efter påfyllning...



       

Om det finns någon människa som jag önskar att jag vore mer lik, skulle det vara Lauren "LC" Conrad från serierna Laguna Beach och The Hills. Tycker hon ser så söt och charmig ut. Om jag varit kille... hade detta varit min drömtjej...! Det lät nog konstigt det där...men, men ;)

Kram!


Julklappsdesign 2008!

Ett litet smakprov på hur mina julklappar kommer att se ut i år...



Allt som behövdes hittade jag på Panduro. Är särskillt förtjust i stämplarna "Merry Christmas" och "A visit from santa" ! ;) Istället för julettiketter.



Vem julklappen är till skriver jag litet med en guldpenna tänkte jag... Julklappspapperet matchar faktiskt tapeterna i salen på det stället som vi ska fira jul ;) Var inte meningen, men en liten kul detalj bara. Fast jag erkänner, jag är nog en liten estet "nörd"... Tycker att inslagningen av ett paket är väl så viktigt som innehållet. En fin inslagning visar för mig att det finns en tanke med paketet, och att man tagit sig tid å göra det så fint som man kan... Vill dock påpeka att det gäller bara de paket som jag ger bort, det är inte så att jag bedömmer de paket som jag själv får!!!

Nu ska jag se på Idolfinalen. Heja Kevin! Alice är långt ifrån dålig, men jag håller tummarna för Kevin! :)




En fräckis på fredag!

På flygplanet:

En gång satt jag på ett flygplan och piloterna började med sina vanliga anrop:
- Två tusen fot...
Men så glömde de att stänga av mikrofonen och den ena piloten sa till sin kollega:
- Det skulle vara gott med en kopp kaffe och en avsugning!
Då rusade flygvärdinnan fram och en av passagerarna sa:
- DU GLÖMDE KAFFET!!



Mmmm... julskinka!

Dagens middag! :)



Smaklig måltid!


Jul, Jul strålande jul...!

Hejsan!

Först och främst... GRATTIS dagens namnsdagsbarn MALIN!  Kram på dig!

Nu sitter jag framför TV:n med nya nummret av "Topp Hälsa" som idag damp ner i brevlådan. Puh... nu är jag faktiskt lite trött. Jag slutade tidigt idag men det har varit full fart ändå här hemma. Rörmokaren höll mig sällskap medan jag lackade, började på min appelsinmarmelad (som jag brukar göra varje jul) och griljerade julskinkan som vi tänkte tjuvstarta julen med ikväll. Till detta blir det nog handboll och "Oskyldigt dömd" på TV.

Nu är badrummet snart klart. Kakel på väggar å golv, ljus i taket, handfat, spegel, badkar å toallett på plats. Nu saknas "bara" vatten i kranarna och kakel på badkarskanten... :) Längtar efter mitt första bubbelbad!!!

Kram, kram!



Jag har blivit utmanad....

För en tid sedan blev jag utmanad av  http://bettan82.blogspot.com/ . Utmaningen gick ut på att man skulle lägga ut den sjätte bilden, från den sjätte mappen i sin dator, och sedan berätta om vad den föreställer...

Okej, här kommer den....

 

En underbart vacker solnedgång. Tagen från vår altan mot äpple- och plommonträdet. Inte så spännande kanske men så kan det bli... ;)

Skickar utmaningen vidare till Malllaballla, Karoline och Veronica. Deras länkar finns till höger.

Om någon mer som tittar in känner sig manad så anta utmaningen ni också!!! ;) Bara roligt! Lämna då gärna en kommentar så att jag vet vart jag ska gå och kolla någonstans! 

Vill ni sedan skicka utmaningen vidare, gör ni det på er blogg, och lämnar en kommentar på de utmanades blogg!

 


Go´Morgon i stugorma...

Oj då var klockan så mycket...! Idag slutar jag tidigt, och jag har mycket att göra i eftermiddag!!!

Ha det bra!


Go´Morron!

Ett litet fynd från Lisebergs julmarknad...



Söt va? Vet inte varför jag fått pippi på grodor... :) Vi får se var den hamnar någonstans.

Igår var jag och fikade med en arbetskompis efter jobbet och i dag blir det teckenspråk. Näst sista gången...

Syrrans favorit jullåt! Den är jättemysig!

                  

Ha en härlig dag!


Julstämning....

....med Magnus Carlsson! "När en stjärna faller". En favorit hos mig!




Har ni någon favorit bland alla julsånger???


julstämning å shopping i Göteborg!

Hej igen! Helgen har varit jättekul!!

 



     

Göteborg är verkligen en julstad, och de hade verkligen lyckats på Liseberg! Shoppingen var bra, fick med mig en del julklappar hem. "Kuta och Kör" var lika bra som jag förväntat mig, de hade dock ändrat karaktärerna lite.... ;) Vi bodde på ett kanon bra B&B som hette Nice. Ska ni till Göteborg och inte vill betala för hotel kan jag verkligen rekomendera  B&B! Vi betalade ca 1000 lappen för två nätter inklusive frukost!

En kort sumering av en bra helg, Kram!



Två systrar i Göteborg! :)

I morgon åker jag och Maria till Göteborg för en ricktig julhelg! Vi ska julhandla, gå på Lisebergs julmarknad och kolla på farsen "Kuta och kör"! Den kan jag nog utantill, men den är ju sååå rolig :) Ska bli roligt att göra något bara syrran och jag, det var ett tag sedan. Längtar!

 WEEKEND med LISEBERGS JULMARKNAD och DANS

Annars håller jag som bäst på att avsluta mina julkort, så att jag kan få iväg dem snart!

Kram på er, vi ses när jag kommer hem!


Några fler saker till önskelistan...

Vet att detta kanske inte är det smartaste sättet att göra en önskelista på, då det resulterar i en stor risk för dubletter... Men jag tror att de flesta som jag kanske hintar till har, eller kan ta en viss kontakt sinsemellan... :)

Som många av er vet samlar jag på Disneys klassiker... Därför blev jag jätteglad när jag såg att Törnrosa kommit på nysläpp, såhär innan jul! ;)

                       Disney Pixar - Ultimate Collection (13 disc)                       Disney klassiker 16: Törnrosa (2 disc)


Lite mer julstämning... Denna gång från Britney Spears- "All I Want For Christmas"



Nu ska jag titta på skidskytte (tack pappa för att du påminde mig!), sen blir det damhandboll! Mycket sport... på TV i alla fall! :)


Hört på jobbet...!

Lucia träning:

Lusse Lelle, Lusse Lelle
När vi äter före jul...   :)

Lusse Lelle, Lusse Lelle
När vi äter före jul...   :)



Mer till önskelistan...!

  

 

En transportbur till våra små älsklingar! Gärna något liknande denna... Tyckte den var fin och praktisk med många funktioner, som matskål och fäste för bilbälte...

Annars har jag pysslat med julkort, och kollar på "Oskyldigt dömd".


Go´morron!

Igår snöade det, idag är det slaskigt... :( Kommer nog köra fast med cykeln. Fast i och för sig, bättre än om det hade fryst på, då hade det blivit snorhalt!

Jag sitter här och njuter av en kopp te och tittar på nyhetsmorgon, innan det är dags att ge sig av till jobbet.

Igår såg vi "National Tresure 2". Den var jättebra! Jag gillar den första också, de är som en blandning av "Da Vinci Koden" och någon lättsmält barnfilm...

I helgen fyndade jag denna skiva på en Statoilmack. 50 lappen, som hittat! Jag tycker Christina Aguilera är skitbra. Hon har en så härlig röst!




Tänkte bara höja julstämningen lite ;)

Ha en bra dag!


Julfint i köket!

Igår var det dags för att göra lite julfint i köket. Även andra rum fick lite stjärnor och ljusstakar.... Vad tycker ni om mina nya (och enda) julgardiner?



   










Men det var då rakt ingen julefrid här igår!!! Först tänkte Lotta vara duktig och lägga upp
gardinerna... Symaskinen trasslade till all undertråd och allt vart trassel. Efter cirka en timmes sprättande och meckande gav Lotta upp och sydde för hand i stället.... Sedan Skulle Lotta dammsuga upp det värsta betångdammet så det skulle bli lite finare runt julgardinerna.... Dammsugaren sög ingenting utan lät bara. Lotta tömde påsen för vi hade ingen ny och dammade ner ännu mer. Tillslut sopade Lotta upp det värsta. Gardinerna kom upp och Lotta var nöjd tills.... Pang! Gardinstångs h-vetet brakar ner i golvet! Lotta ger upp julpyntningen, surar en stund tills Nisse kommer hem och lagar dammsugaren och hämtar nya, längre skruvar till gardinstången....

Om ni undrar varför jag skrivit om mig själv i tredje person, är det för att jag håller på och förtränger gårdagens spektakel ;) Nu ser det i alla fall ut som på bilden ovanför. Äntligen! :)

Idag kom snön till Hammarö igen!!!

Trevlig kväll!



Helgen som gått...

....Var vi en bit utanför Uppsala på 30 års- fest! Det var jättekul! Temat var djur och det var många som var mycket seriöst utklädda! Nisse å jag såg ut så här....



En upplevelse att se Musse Pigg Dansa loss med en nyckelpiga eller en apa med en fjäril... ;) Obetalbart! När vi kom hem vid tre på natten var vi mycket trötta, men vi hade haft skitkul. Födelsedagsbarnet jobbar som bagare, så som underhållning fick hon bland annat baka en prinsesstårta med ögonen förbundna....Hmmm, om jag haft ca en halvtimme på mig hade jag, efter många svordommar kanske nåt liknande resultat... :)

Föresten... Vet att jag glömde fräckisen i fredags... ska inte hända igen...! Idag ska jag försöka städa lite efter jobbet, så vi kan få upp lite julsaker!!!

Ha en bra dag!



RSS 2.0