Go´morgon!

Om en stund åker vi iväg, och kommer hem imorgon kväll. Först svänger vi förbi Nisses bror och familj och lämnar en liten advents blomma från gårdagens pyssel :) Hoppas de är hemma!





Ha det bra nu, å ta hand om er!

Kram, kram!


Syster, du är bäst!

Älskade syster! Kollade just i brevlådan...

 

Du är så underbart, härligt, tokig! :) Tusen tack! Pepparkakorna var jättegoda! Hälsa Anders och tacka!



Julgodis å Julblommor!



Resultatet från julbaket igår.

Längst upp till höger har vi vad som måste vara den estetiskt mest misslyckade kolan i världen. Om jag inte varit så kladdig hadde jag banne mig fotat spektaklet... Men låt inte utseendet luras, den var faktiskt god ;)

Idag hade vi 1a Advents  firande på jobbet. Det går bara inte att låta bli och komma i julstämning när man har ett 30-tal barn som sjunger julsånger, och tända ljus runt omgring sig!

Eftersom jag var i sådan julstämning bestämde jag mig för att göra några julgrupper när jag kom hem. Samlade ihop ett halvt bord fullt med roligheter att pyssla med!

 

Så blev en utav julgrupperna...

Nu sitter jag här med färg i håret... oroa er inte, det ska inte bli mörkt (mor å far). Ikväll blir det tacos och Idol, och imårgon blir det lång bilresa och 30-års fest!

Kram!


Bakar julgodis...!



Hejsan!

Efter gårdagens lilla utbrott är jag idag vid betydligt bättre humör! Inte för att läget har förändrats, men livet är så mycket mer än jobb. Jag sitter ju inte i sjön än på ett tag...

Idag efter jobbet åkte jag och Nisse till Bergkvist skors outlet här ute på ön, jag köpte inget men Nisse kom hem med inte mindre än tre stycken par! Sen åkte vi vidare och handlade masker till 30 års- festen med djur- tema som vi ska på i helgen. Till sist handlade vi det som behövdes för vårt lilla julbak ;)

Nu är vi nästan klara, kolan står på kylning över natten. Det blev: Snickerskakor, trillingnöt, nutella praliner och mintkola. Mmmm men sött!

Nu kommer Nisse med Fiskpanetter och potatismos ;) Å snart börjar Criminal Minds!

Kram å tack för de uppiggande orden till gårdagens inlägg!


Grrrr! :(

Detta kommer inte bli något soligt inlägg... så vill ni bli besparade på mitt dåliga humör -sluta läs nu...!

För en tid sedan ringde jag glatt upp personen på kommunen som man frågar om sina LAS- dagar. (Lagen om anställningskydd. För att ingen ska kunna "utnyttjas" som vikarie hur länge som helst utan att bli fast anställd.) Eftersom jag hade 640 las-dagar innan sommarlovet började och man ska ha typ 720 eller nåt för att bli lasad (Fast anställd på kommunen), var jag helt övertygad om att jag skulle få reda på att jag uppfyllt de dagarna nu när jag ringde igen nästan en termin senare. Men tjii fick jag...

I och med att jag arbetar ca 40% av mina 95% som planeringsresurs har jag inte rätt till några las- dagar utan får något som kallas för ava- dagar, eller vad det nu kallar det istället. Dessa får jag inte lägga ihop med las- dagarna, utan ifall jag ska ha någon glädje av dem ska jag ha 700 nånting av de också.

Jag ifrågasatte och sa att jag jobbat nästan identiskt som innan sommaren och då fick jag mina las- dagar. Tyvärr, ändrade regler... Jaha. Jag har sprungit mellan två olika förskolor och tre olika avdelningar under det här året. Det har det varit värt, dels för att det är jättetrevliga ställen men också för att jag visste att det skulle vara sista terminen som jag behövde oroa och fundera om det fanns jobb. Trodde jag. Fick idag dessutom reda på att det som det ser ut just nu finns ca 57% till mig efter årsskiftet på två av ställena. Känns botten! Jag trivs verkligen med mitt jobb och där jag jobbar!!! Men det finns ingen att vara arg på förutom systemet! Las-reglerna tycker jag lika gärna de kan ta bort, nu när kommunerna hittat en väg att komma runt dem...

Jag skrev ju att jag inte skulle bli för irreterad innan jag visste om det var ett missförstånd... men nu har min chef hjälpt mig och kolla upp det (tack i alla fall, för hjälpen) och det är så rätt och riktigt så. Så nu är jag irriterad! Hade tänkt att baka lite godis till 1:a advent, men har ingen lust. Kanske imorgon...

Ja, ja när jag smält detta blir det nog bra!


Lagom med julpynt!



Denna bild är tagen i gallerian "Mitt i City" i Karlstad. En galleria med de flesta affärer man kan tänkas önska sig och det är nytt och fräsht. Men varför bilden sitter här, är för att jag ville visa de gröna "bollarna" som hänger i taket. De är så lagom juliga på något vis. Ja,  jag gillar dem! Köpte dock ingenting idag, men jag var in en sväng på Gina Tricot och Panduro...

Annars har jag precis kommit hem från teckenspråkskursen. Fick ta bussen hem idag, för de stänger inte förrän 21.00 på Nisses jobb idag :( Kallt var det vill jag lova, men jag hade tur för bussen kom direkt så jag behövde inte stå och huttra länge.

Nu sitter jag här (tro det eller ej) i sängen och skriver. Ville krypa ner under täcket. Middag idag blir två smörgåsar med mjukost och groddar plus en kopp te med citron å ingefära. Sällskapet på TV:n är sällskapsresan "Snowroller", den är ju så bra! ;) Tänk vad man slöar till när man är ensam hemma :) men jag ska gå upp och borsta tänderna sen... Brrr!

Natti, natti!


Föreläsningen igår...

Go´morron!

Ännu en härligt kylig morgon... finns det nått härligare än en varm kopp te då? Förutom att ligga kvar i sängen då förstäs ;)

Gårdagens föreläsning om "utegårdsmiljön" på förskolan var mycket intressant! Han visade på att gårdar med mycket natur och naturmaterial ofta gav barnen mer än stora flashiga designade lekställningar... Att få bygga, balancera, leka med vatten och utmana sig själva tror jag är jättebra för barnan! Naturligtvis måste man fördela personalen så att de alltid är nära där tex, vattnet finns så att det inte händer nåt! Men barn behöver få utmaningar och experementera, inte bara fördigtänkta och genomtrygga lösningar tror jag. Skogen är en mycket stor tillgång, som används för sällan på många ställen... Och är den för långt bort, ja då får man väl hämta lite... Gamla grytor och kastruller är många gånger roligare att leka med än nya fina hinkar. Och till sist, det gör väll inget om barnen blir lite blöta och leriga! Det finns ju både tvättmaskin och torkskåp... Huvudsaken är att de inte fryser medan de är ute! De som det blir lite jobbigare för är ju pedagogerna, och vi är ju faktiskt där för barnens skull. Barnen tycker det är skitkul, och skulle de inte tycka det så leker de nmed något annat ;)

Nej, idag kommer jag inte hem förän sent eftersom jag ska på teckenspråkskursen efter jobbet, men ni får ha en bra dag!



Go morron med er!

Brrr, vad frusen man blir när man är trött!

Igår hos frissan försvann det ett par centimeter på håret vill jag lova, men det hade jag ju räknat med ;) Får bli bättre på det där med att ta hand om håret. Eftersom vi var ute på Bergvik så blev det en del affärer också! Ett par svarta stövlar faktiskt... det hör inte till vanligheterna! Men jag är jättenöjd, skitsnygga! Det blev även en leopardfärgad tunika till festen på lördag. Djurtemat har brytt mig nu en tid, med detta får bli bra...

Ikväll efter jobbet ska vi gå på en föreläsning om "Utemiljö", får se vad det blir...

Ha en härlig dag i kylan ;)


Önskelista ;)

Med risk för "dublett-klappar" lägger jag ändå ut några böcker som jag skulle vilja ha i julklapp... Jag vill ha dem i pocket eftersom jag alltid har en bok med mig i väskan, och de är lättare!

Först ut kommer författaren Val McDermid. Om det är någon mer än jag som är fast i serien "Mord i sinnet" kan jag ju säga att serien är gjord efter dessa böcker, med Tony Hill i spetsen.

 "Under ingrodda ärr"   "Sjöjungfrun sjöng sin sång"

 "Andras plåga"  "Med gift i blodet"

 "Den sista frästelsen"  "Dödsdommen"


Sen kommer vi till författare Mark Billingham som bland annat skrivit boken "Sömntuta" som är skitbra, men som jag tyvärr redan läst ;( Men dessa har jag ej läst:


 "Livlös"  "Begravd"  "Offerlek"

Men som sagt POCKET! Det är ju bra, för det är relativt billigt också... jag menar... man läser ju väldigt sällan OM en bok....

Nu är Nisse klar med sin del av badrumsrenoveringen, riva gipsväggar... I ugnen står det revbenspjäll och klyftpotatis med röd- och vitlök... Riktigt hungrig nu! Ikväll blir det Wallander med "Luftslottet" på TV.

Ha det så bra, så länge!




Vinterpromenad i solen och lussekatter!

Hej!



Idag har jag och Nisse bakat Lussekatter, och gått en lång härlig promenad i skogen medan katterna jäste.

  



  

Härlig Söndag förmiddag/ dag! Klockan 17.00 ska mina slitna toppar få sig en omgång, vi får se hur mycket som måste färsvinna :( Det var evigheter sedan jag klippte mig senast!

Ha en fortsatt trevlig dag!


Har pysslat hjärtan jag...

Hej, hej! Lite knåpande och detta blev resultatet... har en liten tanke om vad jag ska göra med dem... vi får se!

 

På TV:n i bakrunden var det längdskidåkning... både herrarna och damerna tog hem segern!!! Heja, heja... ;)

Nu ska jag nog ta mig en promenad i kylan, solen var faktiskt framme för en stund sedan.  :)

Ha det bra!



Lördag morgon.

Lördag morgonen är så härlig! Man har två långa lediga dagar framför sig! Först frukost. Idag: Vaniljyougurt med hemgord musli och hallon, smörgås, kaffe och appelsinjuice.

 

Nu ska här c-vitamin booombas, så kanske den dumma förkylningen ger sig! Visst har amaryllisen blivit fin, älskar vita amaryllisar!

Hörde precis på Nyhetsmorgon... Heja postens VD, som avstår från sin galet höga lön på 900 000 kr i månaden lite drygt. Visserligen efter lite dålig media uppmärksamhet, men det är aldrig försent att ändra på sig. Han tyckte inte om att han ansågs vara girig... ;) Hoppas bara att pengarna kommer där de verkligen gör nytta!

Favorit i repris.... Idol igår med kärlekstema! Återigen, FEL person åkte ut!!! Och återigen Kevin vart någonstans hittade du den rösten? Inte till baladen för det var väntat, utan den andra... Den låten är jättebra och han gjorde den verkligen rättvisa!

In the shadows- The Rasmus



Nu tänkte jag försöka ta tag i den här dagen... Borde städa lite... ;) Kram, kram!


Jag se det snöar, jag ser det snöar...

...det var väl roligt hurra!



Från vårt köksfönster, dock inte från i år... ;)

Men idag så snöade det för första gången på riktigt, i år här! Barnen var helt lyriska och ville ut direkt... när det sedan var dags för mellanmål ville de absolut inte gå in, så vi bytte ut ev. blöta vantar och strumpor och bredde smörgåsar som de fick äta på altanen :) Mysigt! Man måste improvisera lite ibland, det blir ju mörkt så tidigt så det är ju bättre att de går in senare när ljuset försvinner... speciellt när de så gärna vill vara ute och leka i den första snön! Det kommer man ju själv ihåg hur det va ;) Min cyckel däremot var inte lika glad åt snön... bromsen frös :(

Nu sitter jag här med en kopp varm choklad, och känner mig mycket inspirerad till att börja med mina julkort!



Ha en trevlig kväll!

...Och föresten... Ikväll är det kärlekstema på Idol!


En fräckis på fredag!

Frun till väninnan:
-Nu är Gustav impotent till 200%.
-Va? Mer än 100% kan man väl inte bli?
- Jodå, igår ramlade han i trappan och bet av sig tungan..!


Go´kväll!

Muffins med äpple och kanel och pizza till middag, det har jag roat mig med sedan jag kom hem.

 

Uhh, vilken dålig bild. Nåja, fika till arbetskamraterna imorgon.

 

Mmm pizza!

Idag har hantverkarna börjat i badrummet, så nu har vi betong i hela huset känns det som ;) Men hur som helst... skönt att det är på G nu!

Nu "Criminal minds". Ha det bra!



Rallybrudar!

Vad kul att läsa om era positiva händelser!!! Även om jag vet att det är fler som läser bloggen än som kommenterar ;) Hur som helst... Fortsätt gärna under det inlägget!!!

Idag efter jobbet var lärarna inom Hammarö kommun inbjudna till att se filmen "Rallybrudar" på folkets hus.

Först: Föreläsning med Lena Koppel (regissören)
Sedan: Fika och mingel (Gissa vad.... Varmkorv och Pucko! Ni som sett filmen förstår...)
Till sist: Filmvisning

Rallybrudar (2008)

Rallybrudar







Till er som läser...

Ett litet test... Det sägs ju att en positiv tanke föder fler...! Kan inte ni som läser detta skriva minst en rolig sak som hänt er de senaste dagarna? Lägg in en kommentar, inget måste men jag tänkte försöka få igång ett positivt flöde här på sidan!

Jag börjar:

Jag har denna helg avslutat mitt lilla projekt (ni får se senare), är så nöjd! Kanske inte direkt med resultatet utan med att jag faktiskt avslutade det ;) Utan förkunskaper dessutom!

Er tur....! 



Natti natti!



Oj vad det blåser å regnar idag...!

Idag vaknade jag allt upp till ett härligt väder...NOT! Men bara jag har tagit mig till jobbet är det okej, för där ligger mina regnbyxor så fint å väntar... ;) Ikväll är det teckenspråk som gäller igen. Det känns som om det inte var alls länge sedan sist så veckorna måste gå väldigt snabbt nu. Konstigt, det känns inte som om helgerna kommer lika tätt som tisdagarna... ;) Undrar hur det kan komma sig?

Gårdagens lilla föreläsning var ganska bra. Den handlade om vad viktigt språket är för barn. Och om vad viktig den sociala omgivningen är för barnens läsinlärning. Att även om ett barn skulle ha någon genetisk språksvårighet kan man dämpa effekterna av den med mycket stimulans från omgivningen. Tänkvärt, även om jag var väldigt trött mot slutet...

Klockan är nu ca 06.50 och jag ska ge mig av till jobbet, Bye bye!


Morron´ på er!

Idag har jag sovmorgon... hoppas jag!.. om jag inte kollat fel på mitt röriga schema...men än har ingen ringt och efterlyst mig ;) Idag verkar det vara kyligt ute, gräsmattan ser sådär härligt silverfärgad ut.



Ha nu en härlig dag!
Själv ska jag på en föreläsning efter jobbet, vet inte om vad än...


Plantagen...

Har idag varit en kort sväng till plantagen. Det blev lite vinterkläder åt vinrankan (täckbark), en vit jultomte som ska stå vid spisen, några små julenar och en fin julkruka i guld.

Nu är brasan tänd och jag sitter med täcket över mig... uch jag börjar få ont i halsen...inte bra! Nej nu ska jag krypa ner några centimeter till.

kram å go´ natt!



Go´morgon! Från och med nu...

....tänker jag börja tjuvstarta julen på allvar!

Det är 39 daga kvar till julafton och vi har varenda helg i December uppbokad. Så om vi ska hinna å njuta lite å inte bara stressa tänker jag börja lite redan nu. Julkorten står överst på listan för de brukar ta lite tid att göra, å man vill ju få iväg dem innan julafton ;)

Floating tazettes. Amaryllisraket Julstjärna med tomteskägg. 

Sen julblommor, godis, baka, pynt, julklappsinslagning mm mm mm!

Vi får se vart dagen tar mig. Nu ska jag först och främst dricka lite Kaffe.

Synes!


En lördag med mycket "Lotta tid"!

Go´kväll!

Idag har jag bara gjort det jag känner för. Har bland annat avslutat del ett i mitt lilla projekt samt torkat lite appelsinskivor till diverse jularrangemang.



 

Har även tränat lite, tagit en låång dusch med hårinpackning och allt, sett på "The hills", "Madagaskar" och läst lite i "Tyskungen" med Camilla Läckberg. Har även intagit en mycket läcker middag bestående av svamprisotto på påse.... Tycker det är så trist att laga mat åt mig själv å Nisse är ute med sina arbetskamrater... Och då är jag drottning av halvfabrikat! ;)

 

Nu blir det mer TV med "Spindelmannen 2"



Kram på er!


Lördag morron´

Sitter här med en kopp kaffe, köttbullsmörgås och världskuppen i slalom på TV. Går hyfsat bra för svenskarna hittils 2 eller 3 stycken topp tio ;)

Ni vet vad som kommer...Idol igår! Inte rätt person som åkte ut!! ;( Härligt med musikal låtar! Grease låten var bra men framför allt Dirty Dancing låten med Anna och Kevin!!! Fast det är nog inte så svårt å charma mig med den låten... övertygad om att jag kan i stort sett varenda replik och låt i filmen utantill! Har nog sett den fler gånger än någon annan i världen misstänker jag ;)

Om ni missade:                              "The time of my life"



Från Filmen... -Nobody puts Baby in the corner! :)



Idag skiner solen! Jag har mycket som jag vill göra, vi får se hur mycket som blir av!


Grattis!

Stort Grattis till senaste tillskottet Anton! Mamma, Veronica är en mycket kär barndomsvän och jag önskar er all lycka!!! Så söt!



Anton född 31 oktober, kl 4.15.

Grattis på födelsedagen!



Kram å trevlig kväll!



En fräckis på fredag

Snövit, Pinoccio och jobbet på Disney

 

Snövit har blivit sparkad från Disney för hon togs på bar gärning när hon satt på Pinoccios ansikte och skrek:
- Ljug din jävel, ljug!



Böckerna från Adlibris...

....jag beställt låg idag i brevlådan när jag kom hem! Ännu mer julstämning....;)

 Med många recept som jag bara måste prova!

 Eftersom vi ska fira jul i Småland... Och Astrid är ju alltid Astrid! :)

 En favorit från när jag var liten! Julbocken var såå läskig, inte alls så söt som den vi har i Halm! ;)

Undrar jag, om det blir någon storhandling på Willys ikväll? Det skulle verkligen behövas, men jag har ingen lust. Katterna har ingen mat så de är inge´ glada! Någonstans måste vi nog. I övrigt har jag inte fått tag på den jag ville...Kurs...Antar att följetången fortsätter...

Ha nu en trevlig kväll med era nära och kära!




God morgon....

...eller, morgon är det i alla fall. Idag är jag inte på humör. Jag har alltid gått på linjen att om jag är shysst mot de jag har runt omkring mig så ska jag nog bli shysst behandlad tillbaka... Hoppas, hoppas att detta är ett misstag och inte som det verkar... Annars säger jag bara NO MORE MR NICE GUY! Inget mer jag kan stänga,  jag kan komma tidigare, Det är inga problem jag kommer över till er för jag slutar tidigt där jag är...

Men jag ska försöka att inte låta mig bli för irriterad innan jag pratat med den som bestämmer...

Mycket galla här... Posetivt är att jag var på IKEA igår med mina underbara arbetskollegor och det var roligt! De som gör deras rum är så duktiga och man får så många ideer!

KALLT Dekoration, prisma KALLT Dekoration med 10 stjärnor KALLT Hängande dekoration, elektrisk KALLT lykta för värmeljus 


Morgon på er!

Idag ska vi till IKEA med arbetslaget efter jobbet! Ska bli kul. Sist jag var där var det irriterande med julsakerna, men nu börjar det kännas OK och jag är nyfiken på vad det kann finnas för fint.

Filmen igår blev "Oceans 13", och den var jättebra! Till och med jag höll mig vaken trots att den inte var slut förän efter tolv. Det är bra betyg för å vara mig ;)



Ha en fortsatt bra dag!


Vart tar tiden vägen???

Ja, vart tar tiden vägen? Nu i dagarna har jag och Nisse varit tillsammans i 9 År!
 Inte klokt egentligen vad tiden rinner iväg...
-Älskar Dig!



I övrigt har jag idag handlat några till julklappar, fikat med en jobbarkompis och lärt mig lite gramatik på teckenspråkskursen (har, hade, har haft osv). Nu är jag hemma igen, och vi ska sätta på en film. Täckena landade precis i soffan.... Mys!

Natti, natti!


Som ett gammalt Take That- fan....

...Blev jag glad när jag nu i helgen såg att de skulle uppträda på M TVs EMA- gala. Först tyckte jag låten var ganska monoton och lite tråkig, men den växer och nu tycker jag att de är riktigt Fin!



För övrigt så ska jag idag åka till stan efter jobbet. Teckenspråkskursen fortsätter som vanligt och jag funderar på en runda på stan först!

Ha en bra dag!


Brrrr...

Idag har det varit ett ricktigt rusk väder!! Ett sånt som man bara vill krypa upp i soffan med en filt och en bra bok! Men nu var det ju måndag idag villket betyder jobb, och på en förskola är man ute i alla väder...;) Och till skillnad från barnen är jag ganska dålig på att klä mig tillräckligt varmt :( Nu har jag precis kommit hem, det var dock nära att cykeln for i diket i blåsten. Jag är genomfrusen och bestämde mig för att lite glögg skulle vara gott. Därför sitter jag nu här och skriver, med förra årets Blossa glögg och en bulle, å myser lite under en filt!



Föresten titta vilka härliga smycken jag har köpt! En fd. förälder på jobbet är återförsäljare. Jag blev kär direkt, visst är de fina! ;)

 

Silver och glittrar som bara den. De kommer bli kanon till jul!

Nu tänkte jag försöka bli klar med den första biten av mitt lilla projekt här...

Kram, kram!


Måndag morgon!

En mycket blåsig sådan!!! Såg nyss skottkärran rulla förbi av sig själv och trodde att jag blivit tokig, men jag hoppas att det var blåsten...;) Idag börjar jag inte förän kl. 09.00 så det blev lite sovmorgon, Skönt! Har inget vettigt att skriva om egentligen så jag återkommer i kväll... Med troligtvis lika ointressanta saker. Nu skag jag snart SEGLA iväg till jobbet, hoppas på medvind bara!

Ha en trevlig dag idag!


Tävling dag 26, 27 och 28!

Slutspurten på tävlingen...dag 26 10045 st. Dag 27 5117 st. Dag 28 5792 st.



Grattis pappa på Fars Dag!

Fars dag, som infaller andra söndagen i november, har precis som mors dag skapats efter amerikansk förebild. Initiativtagaren var en kvinna i staten Washington, mrs John Bruce Dodd, som 1910 ville hedra sin far som var änkeman och som ensam hade uppfostrat sju barn. Med mors dag som mönster och affärsintressen som pådrivande kraft kom seden till Sverige 1931 och har sedan dess fått ett ökat intresse. 1949 bildades en nordisk kommitté av köpmän med syfte att verka för sedens spridning.






Nalle

Hoppas att detta trillade in i tid till dig denna gång! ;) Och att du får en härlig dag idag. Önskar att jag var lite närmare och kunde gratta dig personligen... Men en stor kram väntar! ;)

 

Ge alla pappor en extra kram idag om ni kan!


Nu lämnar jag hösten bakom mig...

...Och välkomnar vintern!!! Därav den ändrade blogg designen...

Men innan jag lämnar värmen helt bakom mig tänkte jag ta farväl med ett par minst sagt varma bilder...;)

        

Jag har varit lyckligt lottad å kunnat resa och se mycket av världen de senaste åren... Dessa bilder kommer bland annat från Nya Zeland, Australien, Hong Kong, Malaysia och Mexico. På dessa resor hade jag sälskap av min älskling Nisse!

För er som läste tidigare inlägg... Lite bra musik, en av mina favorit filmer "Grease 2" och säsongspremiär av "The Hills season 4" gjorde susen. Dagen blev ganska skaplig trots allt. Men nu är jag trött, ska nog lägga mig tidigt å se en film. Nisse är ute å dricker öl... ;)



Glöm inte Pappa!!!

Just det... glöm inte Fars dag, imorgon Söndag!



Och ja, min sambo jobbar där. Så pappa lilla skulle snart kunna ställa upp som skyltdocka! ;)


Lördag förmiddag!

Go morgon på er!

Idag är det en sån där grå och trist dag ute! En sån dag som jag i vanliga fall brukar älska för de är så "måste fria"! Allt man inte vill göra kan man skylla på vädret, och så gör man bara det man vill. Läsa en bra bok, eller baka , eller pyssla eller bara sova... Men idag är det lite annorlunda.... jag mår halvrisit å humöret är inte på topp. Har inte lust för direkt någonting, och det är trist. Huvudet känns alderless för tungt för min kropp och frukosten står halväten kvar på bordet... 

Ska försöka vända på detta: en alvedon och "Mamma Mia" soundtracket brukar fungera.... Kanske även idag? Vi får se...



Idol!

Säger bara HEJA KEVIN! Förra fredagen när det var schlager tema så tänkte jag, vad orättvist! Hoppas killen får sjunga på engelska, jag menar, han har bott i Sverige i vadå...9- 10 månader....Och så går han och knäcker alla med:


Lyssna till ditt hjärta.



Å igår var temat Rock, och återigen tänke jag att det här är nog killen lite för "snäll" för. Hade svårt att tänka mig att hans röst skulle passa, men redan efter första raden blev jag motbevisad. VAR HITTADE HAN DEN RÖSTEN NÅGONSTANS?

Living on a prayer.



Hoppas att han tar hem hela alltihopa....! Någon som håller med?

Ha nu en kanonbra morgon i regnrusket!


En fräckis på fredag!

Här är förklaringen till varför kondomer säljs i 3, 6 och 12- pack. En 12- årig pojke gick in i en affär med sin pappa. När de gick förbi kondomerna frågade pojken sin pappa vad det var för något. Pappan sa:
-Det är kondomer, det använder man när man vill ha säker sex.
Då fråkade pojken:
-Varför finns det bara tre i den där?
Pappan säger:
-Jo, de är för högstadiepojkar. En för fredag, en för lördag och en för söndag.
Pojken pekade på ett annat paket:
-Varför är det sex stycken i den där då?
Pappan säger:
-Den är för gymnasiepojker. Två för fredag, två för lördag och två för söndag.
Och till slut frågade pojken:
-Och tolvpacket då?
Pappan blev lite tårögd och sa sedan...
-Jo, min son, det där är för gifta män. Januari, februari, mars....


Tävling dag 25!

Idag gick jag 9611 st steg.


Gustav Adolfs- Dagen!

6:e November.

Vapnet.jpg (47055 bytes)



Gustav II Adolf stupade i Lützen den 6 november 1632. I Sverige firas Gustav Adolfs dag främst i Uppsala, till minne av de rikedomar han skänkte universitetet. Ännu på 1800-talet firade man även i Helsingfors denna dag, genom att dricka konungens skål och tända ljus i fönstren. Svenska Folkpartiet valde år 1908 att fira Gustav Adolfs dag som en "svensk dag" i Finland. Man önskade att alla svenskatalande i vårt land skulle känna en samhörighet med varandra, att de skulle känna sig som "finlandssvenskar". Man ville också att den svenska kulturen i Finland skulle bevaras och vårdas. Den som vill hålla på gammal tradition, tänder ljus i fönstren på kvällen den 6 november. Från Sverige kommer seden att äta en Gustav Adolfs bakelse på Svenska dagen. På bakelsen ligger en bild av kungens huvud i marsipan. 


 





Julstämning så långt innan jul ?!?

Nu har jag shoppat mig lite julstämning... kunde inte låta bli, det var 70% på ammaryllis lökar och 50% på ammaryllis glas på plantagen!!! Så efter jobbet åkte jag och en arbetskamrat dit och frossade. Jag kom hem med inte mindre än fyra stycken som nu står lite varstans i huset ;)





Igår bakade Nisse morotsbröd. Jättegott och det innehåller dessutom morötter från vårat land! Eller snarare pallkragar, men ändå... Gott var det i alla fall!



Köpte även lite å pyssla med till jul, men det tar vi senare...
Kram å hej!



Tävling dag 24!

Idag blev det 12653 st steg.


Några julklapps- tips!

Förra julen fick Syrran och pappa en varsin prenumeration av mig i julklapp. Tänkte att det var roligt att få något som varade hela året. Syster fick en te prenumeration och pappa en med Italiensk choklad. Är inte helt säker på att det var just från aromia som teét kom då, men jag har beställt därifrån också, till mig! Mig veterligen så har de funkat bra och nu börjar deras prenumerationer lida mot sitt slut, men jag tänkte bara tipsa om detta om någon skulle få ide torka till jul...?!

www.aromia.se

Prenumerera på te
En ny sort te direkt till din brevlåda varje månad i ett år
Teprenumeration.
Få en ny sort te direkt till din brevlåda varje månad i ett år.

Varje försändelse innehåller 70gr te. Teerna skickas under första veckan varje månad. För att leveransen garanterat ska ske till din brevlåda är teet förpackat i zip-påsar, vilka är plattare än våra vanliga påsar. Brevet blir då ej skrymmande och delas ut direkt till brevlådan.

Teerna i prenumerationserbjudandet* är:

Januari: Mint.
Grönt te. Rullat te smaksatt med naturlig arom av pepparmint.

Februari: Käresta.
Svart te. Smaksatt med Tropiska frukter, Smultron och Grädde. Dekorerat med röda sockerhjärtan.

Mars: Mormors fruktblandning.
Fruktte smaksatt med smultron-, hallon-, rabarber/gräddarom. Malva-hibiscus, nypon, äppelbitar, samt blad från björnbär, svartvinbär och syrenblommor. Nyttigt och gott till såväl frukost som fika.

April: Blåkulla.
Svart påskte smaksatt med kvitten bergamott och vanilj samt blåklint och solros.

Maj: Rabarber/grädd.
Grönt te av sencha, chun mee och gunpowder smaksatt med rabarber och gräddarom.

Juni: Blomsteräng.
Rött te. Jordgubb, Vanilj, Rosor, Blomströssel. Doft och smak av sommar.

Juli: Sommarens fröjder.
Rött te smaksatt med sommarbär, solros, hallonbitar och jordgubbsblad.

Augusti: Päron/Grädd.
Grönt te smaksatt med päron, gräddarom och kattfotsblommor.

September: Äppelkaka.
Svart te smaksatt med äpple, kanel och vanilj.

Oktober: Höstglöd.
Grönt te smaksatt med röda vinbär och gräddarom blandat med blommor.

November: Helgblandning.
Grönt te smaksatt med hallon, björnbär och vanilj samt klockströssel innehållande socker.

December: Julmums.
Svart te smaksatt med arom av saffran och apelsin, samt granatäppelblommor

* Obs! Listan gäller 2008-09 till 2009-08. Aromia förbehåller sig rätten att byta tesorter i prenumerationen om något te utgår ur sortimentet

......................................................................................................................

http://www.italienskchoklad.se/


Prenumerationspaket


I dagsläget erbjuder vi 8 olika prenumerationspaket. Venezia-, Perugia- och
Roma-paketen riktar sig till dig som vill prova olika märken med olika kakaohalt.
Det här är våra mest prisvärda erbjudanden.
Du som redan har hittat ditt favoritmärke kan nu enkelt få hem din favorit-
choklad i brevlådan 4 ggr/år - du slipper planera inköp.
Välkommen till att under ett år prova det bästa som Italien erbjuder i chokladväg!


Det kommer nog fler tips senare.
Ha det gott!


Det är fortfarande mörkt ute....

........och klocken är lite över sex på morgonen. Det är något visst med stämningen då. Lite dåsig men ändå mysig, när jag sitter här med min tekopp och skriver. Jag ska snart promenera till jobbet, det ska bli skönt att få frisk luft så jag vaknar lite...! Idag slutar jag redan vid två så vi får se vad som händer i eftermiddag, det finns några hål att stoppa tiden i....

Ha en bra dag!



Tävling dag 23!

Idag blev det hela 12938 st steg.


Panduro och första julklappen för i år...

Hejsan!

Innan teckenspråkskursen idag hann jag in en stund i en av mina favorit affärer....Panduro. Japp, det bästa som kommit till Karlstad sedan Lagerhaus öppnade! Har nu handlat det material som mina julkort för året kommer att bestå av. Färg och inspiration: Is, frost, jusblått å silver. Ni får se hur det blir antingen här eller i era brevlådor om ca en månad....

Jul föressten... första julklappen är härmed inhandlad! Tänkte försöka vara ute i lika god tid i år som jag var förra året. Var faktiskt stolt, inte en enda nödlösning till present! Var klar tidigt och hade god tid på mig att göra en snygg paketinslagning. Det tycker jag nästan är lika viktigt som innehållet...! Men bara nästan ;) Har inte riktigt bestämt vilka färger jag tänkte gå på där än, kanske naturvit och guld?? Lång tid kvar att fundera på det.

Nu är jag så hungrig, för det är tisdag vilket betyder fisk till mat på jobbet... Som tur är står Nisse i köket just nu och lagar spagetti och köttfärssås. Dessutom har vi tänt en brasa så jag klagar inte!!!



Go´natt och sov så gott med er!


Tävling dag 22!

Idag blev det 10086 st steg. Sista veckan på tävlingen nu...


Go kväll!

Måndag... Eftersom vi kom hem ganska sent igår och vi var jättetrötta var det skönt att inte börja jobba förrän vid 09.00 i morse! Dessutom slutade jag redan 14.30 ,så idag var det en kort dag! Ganska skönt eftersom jag fortfarande är trött ;)

Sedan jag kom hem har jag hunnit plocka undan lite här hemma, dammsuga, planera middagen (vilket inte är det lättaste när det verkligen behövs storhandlas här)! Har även hunnit ytterligare en bit på mitt lilla projekt och tittat på den mycket givande såpan Glamour!!! Nu ska jag börja med maten, Nisse kommer snart, sen blir det CSI!



Jag, mamma och några hundra tusen till i världen följer denna serie dagligen.... Nja, kanske inte dagligen, men ibland har man inget bättre för sig, och då är det ett fullt godkännt tidsfördriv för mig! Just det...
....................middag var det ja! ;)



Tjuvlyssnat.se

Säger bara.... har ni tråkigt någon gång så gå in på tjuvlyssnat.se! Några smakprov:

Väntrummet, Kalmar Central


En tjej ~25 ringer ett samtal på sin mobil och hon verkar ha kommit fram till en telefonsvarare.
Tjejen: Ja hejsan, Anna heter jag, jag var på arbetsintervju hos er för två veckor sen. Jag bara undrar hur och när ni hör av er, jag börjar bli jävligt trött på att vänta på ert samtal så för er skull ska ni nog ta och ringa snart, jag väntar inte hur länge som helst! Sen tänkte jag informera er om att jag INTE tänker ringa er igen och tjata, det här är mina sista pengar på mobilen och jag har ingen lust att fylla på den igen än på ett tag. Hoppas ni hör av er, hej!



Spårvagn 4, Göteborg

Tjej ~20 (i sin mobiltelefon): Hej, är det Västtrafiks hittegodsavdelning? Vad bra. Jag hade en lite tuff helg och jag undrar om ni fått in en legitimation med namnet Sofia? Inte? Nähä... Men... har ni fått in mina svarta trosor då?


2:ans buss, Sundsvall


Två fjortistjejer, ~17, pratar om lite allt möjligt när bussen kör förbi ett vägarbetsområde.

Tjej 1 (uppspelt): Titta, en ångvält! Visst heter det ångvält, va?! Jag skulle vilja köra över någons tår med en sån!
Tjej 2 ser fundersam ut.
Tjej 2: Vad smal man kan bli av sådana...


WWW.tjuvlyssnat.se




En liten Road trip....

.....på sissodär 90 mil! Slutmålet låg ungefär i höjd med Sundsvall, så nu har vi haft en helg med lite kyla, snö och sol. Ett underbart vackert väder!

 

    
 



 Nu är jag så sugen på att åka skidor!!! Ha en bra dag!


Tävling dag 19, 20 0ch 21!

Antal steg dag 19, 8654 st. Dag 20, 5032 st. Dag 21, 5231 st. Det var helgen det, inte så bra, men vi har suttit mycket i bil!



RSS 2.0