Grattis Älskling på födelsedagen!

Firade pojken med en god frukost!





Har haft fullt upp på sista tiden. Bakat och pysslat... Idag ska vi på dop i Alsters Kyrka. Mitt bidrag till Dopfika... Drömmar, Bondkakor och Björnbärsgrottor.



 

Efter dopet kommer Nisses syster med sambo hit. Det blir nog lite god mat och Melodifestival, och kanske lite mer firande av Nisse.

Så idag Mamma och Pappa kommer jag att ha så fullt upp att jag inte hinner ringa... Hoppas allt är bra, kram på er!! :)

-Och alla er andra också!


A pice of Art!

Titta vad som damp ner i min brevlåda igår... Tack snälla syster!!! ;)



Vet inte om det syns, men under våra ansikten står det våra namn, datum och en gratulation till vår förlovning. Victoria, den du... ;) Är inte bara du som blir firad!



Den kommer inom kort att pryda väggen i vårt vardagsrum! :)

Annars hade vi det fullt upp igår. Jag slutade tidigt och N var ledig, och det var tur det som vi flängde runt. En tur i affärerna, present till N och lite smått till Lowas doppresent. M skulle prova ut en kostym på Dressmann och sedan skulle vi storhandla på det. Var helt slut när vi äntligen kom hem vid 20.30 på kvällen. Vi hann faktiskt med en fika också, kaffe och äppelpaj.

Nu ska här bakas kakor! Farligt bara att jag är hungrig... kanske får äta något först?

Puss & Kram!


Semlor!

Igår kom Nisse hem med semlor till efterrätt! Döm om vår förvåning när det låg tre istället för två semlor i påsen... Antingen hade han fått fel påse eller också va det någon som ville vara generös...



Semlan var i alla fall riktigt god, perfekt avslutning på en "spagetti och köttfärssås" middag!



Ha det bra!



Fettisdagen 2009!

Fastlag

kallas tiden före fastan. Den omfattar de tre dagarna närmast före fastan: fastlagssöndagen, blåmåndag och fettisdag. Den är sedan medeltiden en tid för fest, upptåg och frosseri. Innan man måste avstå från köttet tog man farväl av det genom att frossa i fett och att klä ut sig. Ordet karneval betyder ju farväl till köttet. Idag har vi endast kvar seden att äta kaloririka fastlagsbullar, som också kallas fettisdagsbulle eller semla. Från början åt man dem endast under fettisdagen och senare på tisdagar under fastan på djup tallrik med mjölk och kanel, men idag äter man fastlagsbullar när de bjuds och oftast utan mjölk.


Tror vi ska baka lite semlor med knattarna idag på jobbet! Vi får se...

Ha det gott!


Idag är det måndag...

Lite barn idag också så jag fick gå hem lite tidigare... Har därför hunnit med att baka lite. Suuur... Hade fyra olika recept, och till tre av dem fattades det EN ingridiens! :( Men till ett recept fick jag ihop i alla fall.

Fick ett SMS om att gardinerna från Jotex har kommit!!! Får se om jag kan gå förbi och hämta ut paketet imorgon. Skulle behöva ta mig in till stan också, Nisse fyller ju år på lördag och jag börjar få lite panik över födelsedagspresent! Det är så svårt, vill han ha något så köper han det, man får liksom inga hintar.

Börjar bli lite hungrig också, vad ska man äta??? Förut tyckte jag att det var ganska kul att laga mat, men har helt kommit av mig. Vissa dagar hade jag gladeligen hoppat över middag, bara för att slippa laga nåt. Tur att N är så snäll och tar över när det krisar sig!

Ut och frys, eller va´ hemma å mys!


Trevlig kväll!

God mat och gott sällskap bjöd lördagskvällen på. J och M var här och såg på Melodifestivalen, blev även tacos och en del godis. EMD s låt var helt okej, men klart bäst enligt mig var dock...



Att EMD såg till att denna låt kom till andra chansen var väl ingen överraskning, men mycket synd enligt mig! Att däremot sockersöta Molly slog ut BWO måste väl anses som en skräll ändå... Nåja "andrachansenlåtar" har ju visat klara sig ganska bra om de tar sig till finalen ändå...

Take care!


Snöigt å kallt... både inne och ute!

Vilken snygg filmaffisch!



Åh vad jag vill se den här filmen! Har läst böckerna och tyckte de var otroligt bra. Tycker rollsättningen till filmen verkar vara mycket lyckad, speciellt den kvinliga huvudrollen, då den är mycket udda. Problemet är bara att jag måste vänta på att Nisse läst ut böckerna innan vi ser dem på bio. Vissa filmatiserade böcker MÅSTE man bara läsa först innan man ser filmen!!! Detta är en sådan bok... Da Vincikoden är en annan bok det vore en dundertabbe att förstöra genom att se filmen först!! Filmen var helt OK, som vilken actionrulle som helst egentligen... Medan boken var mycket bättre, och mer genomarbetad!

Idag är det skidor på TV nästan hela dagen. Skidskytte, längd, super G, storslalom och backhoppning. Ute snöar det hej villt så inte ens katterna vill gå ut. Dom är riktigt gosiga och kärleksfulla så här års.

  
Bosse är en riktig Nisse- gris!

 
Salem är allt en riktig fryslort, han älskar att sitta på fönsterbrädan över elementen.

Idag ska jag även försöka rädda lite blommor här hemma...

Tjao!


Det här är ju fånigt...!

Ska aldrig denna j-kla magsjuka ta slut på jobbet. I veckan har det varit 4 stycken barn på avdelningen... Ska väl tilläggas att några var hemma för att de inte ville riskera att bli sjuka och några är förkylda, men ändå! Tycker vi gör allt.... Nästan bor utomhus, tagit bort handdukar och använder pappersservetter, tvättat kudd- och madrassöverdrag mm mm. Idag till mellanmålet var det dags igen... stackarn!!! Det värsta är att nu kan man bara vänta och se om man själv klarat sig.... Och det är klart att man själv känner sig illamående när man precis tagit upp efter andra... Tycker inte vi borde ha någon karensdag faktiskt...

Nog gnällt! :)

Idag är det fredag, vad ska man äta för gott idag då? Går nog en sväng till affären, måste ändå köpa jord. Förstår inte... på senaste tiden har många av mina blommor liksom börjat krypa ur krukorna... så hela växten ramlar. Antar att det är ett säkert tecken på att det är dags att plantera om dem ;)

Imorgon är det dags för melodifestivalen!!! Förra helgen var jag så deckad att jag inte ens hade TV:n på... Men inte nu!!! Dags för BWO, har stora förhoppningar på både låten och framträdandet! Lite synd bara att det är en ballad. Även EMD är jag lite nyfiken på...

BWO, Foto: Carl-Johan Söder

Ta hand om er! 


Glamour, Kakor och Ingefära!

Inte så konstigt som det låter... Glamour är på i bakgrunden medan jag surfar lite efter kakrecept. Mitt favorit te är slut, så det blir lite riven ingefära och citron på flaska med kokhett vatten, i muggen ett tag framöver.

Måste ju börja fundera på vad jag ska baka för något till doet nästa lördag :) Inte bara till dopet, utan till födelsedagsbarnet också (det stora alltså). Fast det firandet tar vi nog på söndagen... Då är ni välkomna M, M och lilla L! :) Ni kommer väl över på en fika va ;) ????

Oj, nu händer det grejer på TV....

TaaTaaaaa!


Idag har jag jobbat igen...

....Men det känns. Är fortfarande inte 100 procent kry! Dock på benen igen och det är skönt ;)

Kram!


Så här ser min dag ut...



Som ni ser är jag inte ensam utan har gosigt sällskap av katten Bosse. Igår när Nisse kom hem hade han med sig appelsinjuice och vindruvor åt mig :) Nu ska här C- vitamin boostas! Datorn är min stora underhållning tillsammans med "Våra bästa år " som börjar snart... :) Som ni säkert redan förstått, är jag hemma även idag.... :(

Ta hand om er!


Alla <3´s dag- kort!

Är så uttråkad! Orkar ingenting, men kan inte sova... Lägger därför upp lite bilder på de Alla hjärdtan dag kort som jag pysslade ihop för ett par veckor sedan. Hoppas att alla kom fram i tid! ;)

  

  




Ibland känner man sig lite pysslig! ;)

Kanske får ta ock börja på en ny bok...

Ha det bra!


Helgen som var....

Ledsen, det var ett tag sedan jag skrev, men nu är jag tillbaka igen!

I fredags, efter besöket hos frisören...

 

Sedan bar det av till Skara. Där tillbringade vi en härlig fredag med god mat och teater.





Den kvällen passade vi även på att förlova oss!
Tack Älskling för en underbar kväll! ;)

 

Sen började det.... Jag vaknade på natten med feberfrossa, så j-kla ont i kroppen och illamående :( Uhh vad ynklig man är när man mår dåligt på bortaplan... Älskling gick och tiggde feberdämpande tabletter i receptionen, inget stressande att veta att det man ska lämna rummet klockan 11.00. Men tillsammans med tablettarna klarade jag det, nästan hela vägen hem...Med ca 200 meter kvar började jag nog att slappna av och då var det kört... ni förstår säkert ;)

Så helgen bjöd både på Plus och Minus...Fast får väl säga att plussidan ändå har ett försprång :)

Idag är första dagen jag inte tagit några tabletter, och jag känner mig inte kry! Men jag har tagit mig ut i soffan nu i alla fall. Ligger där och tittar lite på TV.

Tack snälla mamma och pappa för pocketogrammet!!! En glad överraskning! :)

Over and out!


Karlstad Station.

Hejsan!

Idag åkte jag in till stan efter jobbet. Tillbringade några timmar med att titta lite i affärer, det blev inte jättemycket inhandlat... En svart kofta att ha över klänningen imorgon och två stycken diadem som jag tänker försöka fixa undan min lugg som är på utväxt med :) Sen blev det inte så mycket mer, men det är nog tur det för ekonomin denna månad lämnar helt klart mer att önska!

Just nu sitter jag på tågstationen och väntar på att Nisses tåg ska komma. Tackar högre makter för internet, eftersom jag glömde min pocket bok hemma idag. Den ligger ju alltid där i min väska.... men inte idag alltså, tror den ligger på soffbordet... Hur som helst så blir jag riktigt rastlös när jag inte kan ta fram den vid varje ledig minut! :)

Kanske behöver AVPOCKETISERA mig!!! :)

Kram!


Inspirerande människor...

Vissa människor kan jag bara inte låta bli att insireras av! Idag dök nya numret av tidningen Top Hälsa upp i brevlådan... I den fanns en intervju med Kristin kaspersen, vilken härlig människa! Bland annat sa hon om att ta hand om sig själv...

"Egentid är viktigt, och jag är bra på det. Om jag till exempel vet att jag kommer att sitta i bilkö på morgonen, så tar jag med mig en bra skiva och kaffe till bilen. Och så låter jag stunden i bilen bli avkoplande istället för att bli  arg på att det står still. Jag kan ändå inte göra något åt det...."  K.K

Hon kapade precis mitt yårslöfte!!! :) Ärligt talat, tänk om man kunde omvandla stressade situationer på det sättet, vad mycket sinnesro man skulle ge sig själv då!



Snygg är hon också... Skulle inte ha något emot att se ut ungeför så... Hon verkligen utstrålar sundhet och glädje tycker jag!

För övrigt...

Karro! Har pratat med Nisse... Klart vi kommer över en snabbis på lördag, om det passar! Lycka till i Stockholm. 

Måste bara säga en sak till...! Idag när jag kollade i rabatten, såg jag de första knopparna titta upp!!! ;) Har ingen aning om vad det är som börjar komma, men jag blev sådär sprudlande tokglad! ;) SNART är det nog vår ska ni se!!!

Kram!


På fredag åker vi till Skara!

Japp, på fredag (den 13...) åker vi till Skara på en romantisk weekend. Kan inte tänka mig att någon missat att det är Alla Hjärtans Dag på Lördag! Det här är vad som kommer att hända!

Skara Stadshotell med årets buskis

Unna dig en härlig weekend på Skara Stadshotell med årets buskis "Solsting & Snesprång" kombinerat med övernattning och en god middag på hotellet.
Både teater, hotell och restaurang ligger i samma byggnad!

"Solsting & Snesprång"

I år bjuds det på invecklade kärlekshistorier, förvirrade brevbärare, massvis av förvecklingar och intriger. Dessutom kryddas det med en spansk tokig kypare, kärlekskranka sågverkschefer, pengatokiga sekreterare, lurendrejare och semesterresor.


Kl. 17.30 3-rätters middag (förrätt, varmrätt, dessert)
Kl. 19.30 Biljett till " Solsting & Snesprång"
Övernattning i dubbelrum/enkelrum
Frukostbuffé

3-rätters Meny:
Rökt laxtartar med pepparrots/gräslökssås
Oxfilébiff med kantarellsås & ugnsbakad potatis
Vaniljglass med varma hjortron
Kaffe



 

Ska bli så skönt att komma iväg och göra något roligt! Älskar verkligen föregångarna till "Solsting och snedsprång"! Min (fåniga) humor :)

Dagen idag har varit kylig men fin! Jag var ute med barnen, som åkte pulka nästan hela tidenu... Har nyss ätit spagetti och köttfärssås som en mycket "trött" Nisse bjöd på när jag kom hem! Han var ju som sagt på Kick off i köpenhamn måndag/ tisdag...;)

Nej... Undrar jag om det är nått bra på TV??

Kram!


Vilket underbart väder!

Solen skiner från en klarblå himmel! Det är ganska kallt förstås runt 5 minus... Jag behövde inte till jobbet idag, vilken timing med vädret! ;)

Eftersom Nisse inte är hemma passade jag på att göra en makaronipudding till lunch, det är en av de få saker han inte äter. Medan den var i ugnen satt jag på framsidan i solen och läste. Underbart, jag riktigt kände hur batterierna laddades upp av solen. Kan inte komma ihåg när solen sken senast..?

Det fina vädret gav mig även energi nog att ta itu med gästrummet... bland annat kom gardinerna upp, i rätt längd till och med :)



Det har även blivit en dryg timmes prommenad i solskenet, har tvättat och bytt alla handukar plus badlakan och diskat samt röjt upp i köket. Och klockan är bara 14.00!!!

Har glömt att visa hur det blev i hallen föresten... när tavellisterna kom upp istället för hyllorna. Nu letar jag bara efter några snygga fotoramar (guld och svarta) och fler bra bilder att sätta i dem... För det ser lite tomt ut.





Har föresten bokat klipptid också ;) På fredag blir jag förhoppningsvis av med det råttfärgade och slitna håret... Ska göra ljusa slingor. Första gången sedan gymnasiet tror jag, som jag färgar håret på frisörsalong. Hoppas det blir riktigt bra!!!

Puss å kram!


Morrón på er!

Nu är klockan halv 8, och än så länge vet jag inte om jag ska iväg till jobbet en liten stund eller inte... En måndag var fjärde vecka är jag inte schemalagd, men nu faller den in på en planeringsdag. Vet inte om chefen vill att jag ska vara med på den, eftersom det diskuteras och informeras en del som även jag kan ha glädje av att veta... Vi får se...

Tidigt i morse åkte N till köpenhamn med jobbet. Hoppas de får det trevligt!

Nu är det hög tid för lite frukost.

Ta vara på din dag!


Söndag!

Hej!
Idag har jag varit ute på en lång promenad medan N var och tränade på Natulus. Tyvärr var det både kallare och blåsigare inne i Karlstad än här ute på ön, så min fleece och dunväst var på tok för kallt! Jag var genomfrusen när vi kom hem igen! Fick bli en varm dusch. På vägen hem köpte jag äntligen mitt favorit shampo på Bergvik, och det var helt enkelt underbart att tvätta håret idag! ;)


Vardags Lyx!

När vi blev hungriga köpte vi 3 små rätter på Tai resturangen och delade på. N fick curryn och det friterade och jag fick det wockade. Förstår inte att all denna mat egentligen är tii en person??? Men gott var det :)

Klockan 21.00 är det Beck på kanal 4! Dumt bara med nyheterna mitt i... För då somnar alltid jag ;)

Syns i morrón!


Melodifestivalen...

....ur min synvinkel!



Det blev toast med tomat, skinka och mozarella till middag. Man vill ju inte bli så mätt att man inte orkar med chips och godis sedan ;)



Måste säga att mina förhoppningar infriades av Alcazars låt! Disco! Man blev ju både glad och danssugen av den. Dessutom bjöd de på en bra show!! Har stora förhoppningar på BWO också... Men för min del tror jag att denna låt blir svår att slå!!! Men alla har ju olika tycke och smak...



Nu ska jag försöka göra det bästa av denna snöiga och hesa Söndag!

Kram!


Nedräkningen har börjat...

 

Har stora förhopningar på Alcazar! 50 min kvar nu...

Enjoy!


Jag är sjuk :(

Vi skulle ju haft J och M här ikväll, planen var god mat och melodifestival! Det lär det väl i och för sig fortfarande bli, men utan gäster... Halsen gör ont, hostan gör mig trött och rösten är paj :( Men än så länge verkar febern vara i shack idag! Alltid något...

Datorn är min bästa vän idag! Kan bli dyrt ;)

Lavendel 'Loddon Pink' Backtimjan
Rosa Lavendel, Mellan mina röda rosor. Backtimjan, där gräsmattan är som sämst.

Liljekonvaljer Mossflox
Liljekonvalj, Under äpple- och plommonträdet. Mossflox, mellan blå lavendeln. Blommar tidigt.

Höstanemon 'Praecox' Sallad blandad - fröband
Höstanemon, bakom blå lavendel. Blommar sent. Blandsallad, fröband. Till köksträdgården.

Orientalisk salladsmix - fröband Vårlök 'White Lisbon' - fröband
Mer sallad, fröband. Till köksträdgården. Vårlök, fröband. Till köksträdgården.

Oj,oj... 911kr!!! Får nog starta en insamling. Stödfond till Min trädgård :) Och jag som sagt till mig själv, att i år ska jag inte köpa mer växter, utan se vad som trivs och klarat vintern sedan förra året. Men jag har ändå försökt tänka lite kompleterande till det jag planterade förra och förförra året :) Om de växterna lever och mår väl, kan nog resultatet bli bra!!! Typ, att det alltid finns något blommande från tidig snödroppe till sen höstannemon :)

Nej, nu ska jag se om det finns något ätbart till lunch.

Kram, kram!




Go´Morron på er!!!

Till alla glada filurer!
Tänkte bara säga att om ni hittade hit, och trivs....
Går det nu att prenumerera på mina inlägg här på bloggen!!!
:)
Så gör gärna det, om ni vill får ni gärna tala om vilka ni är med en kommentar!!!

Välkommen!


Ni hittar en liten rosa ikon på höger sida...
Ha en bra dag!


Fredag!

Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö Snö



Idag är det fredag... Känns som om det inte var länge sedan sist, men det var en vecka sedan ;) Tro det eller ej! Jag har ätit årets första semla idag. Det var så några barn kvar till mellanmålet, så vi myste till med semlor och saft. Gott!

Hört på jobbet!
Vid mellanmålet:
Mmm, jag tycker bäst om semmelmassan!
(Alltså mandelmassan :)
Semlor

När jag kom hem var jag frusen (som vanligt på vintern! Kanske borde göra som björnen, å gå i ide...:), därför fick det bli ett värmande bad...



Varmt bad, tända ljus, härlig juice och en spännande bok,
........
........
En bra start på helgen!



Nu sitter jag under täcket i soffan. Ska nog titta på Glamour och njuta av att jag inte har några "måsten" att göra! Har däremot ingen aning om vad det blir för middag... Ingen inspiration där över huvud taget, men till efterrätt blir det glass!

Mys å Gos!



Just det, Torsdag var det ja!

Ha ha, kom just på att det är torsdag idag... igen ;) Det betyder ju att det är Criminal Minds klockan 21.00 på kanal 5! Dagens middag blir Potatismos och Fläskottlet. Oj, nu blev jag hungrig :)



Melodifestival 2009!

Hej!!

Idag har jag det lite kämpigt, har hela dagen fått påminna mig om att det inte är fredag utan TORSDAG. När tanken kommer, vad skönt med lördag imorgon och man kommer på att det bara är torsdag känns det lite tungt. Men i morgon är det i alla fall fredag ;)

Och sen...

....På lördag är det Melodifestival!!! Folkfest i min värld ;) Kommer ni ihåg de här godingarna??? Tror de var från förra året men det kan vara äldre...

Upp och Hoppa. Man kan ju inte bli annat än glad! :) Tyvärr tyckte N att det var lite pinsamt när jag ville poppa den på hög volym i bilen i somras, på väg till stranden ;) Det ska tilläggas att vi då hade en cab då...



Alla gamla X. Jag menar... "Jag vill ha en hönsnätsbur med alla gamla X på vinden, plocka fram dom då och då och ge dom varsin snäll klapp på kinden..." Underbart :)

 

Det bästa med Melodifestivalen är att man får sig en rejäl dos av trallvänliga svenska låtar som man blir glad av! På lördag har vi bjudit över J och M på mat och Musik...

Någon därute som har något bra förslag på Melodifestival Mat??? Nått gott och onyttigt :)

Kram, kram!






Vårgardiner från Jotex!!!

Att jag jobbar på att få upp vårkänslorna är väl ingen hemlighet vid det här laget...;) Även om det är svårt när det är isigt och kallt ute... Har därför beställt nya gardiner från Jotex!

 Zooma 

De gröna till kontoret och de rosa till sovrummet.



De röda till köket, eller vardagsrummet... har inte bestämt mig riktigt än :) Ska bli kul med lite omväxling här hemma, har nog inte bytt gardiner sedan vi flyttade in. Nu vill jag ha lite färg här hemma :)

Mmmm, nu luktar det gott från köket! Nisse står och steker pannkakor. Gott!

Ha det gott!


Sovmorgon!

Idag börjar jag inte förrän 13.00. Sov till 9.00 och sitter nu och äter frukost och bloggar lite. Vet att jag sagt det förut, men jag längtar hysteriskt mycket efter våren nu!



Under helgen har jag pysslat ihop lite Alla Hjärtans Dag- kort. Så förutom en promenad både lördag och söndag och lite shopping har jag mest myst i vardagsrummet. Skidor på TV och brasan tänd, mysigt värre. Så här har soff- bordet sett ut under helgen...



Gårdagens middag blev Majssoppa med chili och nybakad solrosbaguette, det blev lyckat. Gott med soppa när man är lite ruggig... som jag ofta är ;) Nu har ju TV 4 börjat ge de nya Beck filmerna på söndagarna också, så det blev en lyckad kväll!



Innan jag avslutar detta inlägg vill jag bjuda på min absoluta favoritlåt just nu!

The Killers, Human.



Nu ska jag fånga dagen...!

Vad har ni för er idag???


Söndag 1:a februari.

Heej! Har egentligen inte så mycket att säga men skriver lite ändå... Det har aldrig hindrat mig tidigare...;)

Snart ska vi åka iväg och fixa diverse saker som vi lagt åt sidan... Ni vet handla mat osv... Tänkte gå en lång promenad i stan medan N tränar på Natulus, behöver få lite frisk luft känner jag...

Nja, nu ropar herrn´ i huset, bäst att se vad han vill...

Ha en bra dag!


RSS 2.0