Ser fram mot våren...!

Har i dagarna fått hem Easy Plants beställningskatalog inför våren  -09. :) Jag kunde naturligtvis inte hålla mig, utan det blev en liten nätt ;) beställning!!! Hittade både lite spännande nyheter och sorter som jag prövade förra sommaren, och som jag tyckte om.

Pepinofrukt
 
Pepinoplantan från södern bär frukt hela sommaren. Sockersöta, läckra jättefrukter med smak av melon. Äntligen ett nyttigt "godis" för hela familjen! Mycket dekorativ snabbväxande och hängande! Skörda redan i sommar

Doftande Salvia Kollektion Sensation
 
Doftande Salvia Kollektion Sensation

Goji bär

• Hälsotipset för 2009

• Den eviga ungdomens bär enl. gammal kinesisk folktro

• Stärker immunförsvaret

• Härdig ner till - 25 grader

Gojibären växer på Bocktörne (Lycium barbarea) en växt ursprungligen från bortre Asien. Sedan århundraden så har Goji bären räknats som både Hälsobringande och Lyckogivande i Kina och Himalayas bergstrakter. Långt liv, välbefinnande och energi är egenskaper som man i dessa områden förknippar med Gojibär. Även forskare i våra tider har funnit Gojibären innehålla en mäng goda substanser tex massor av C vitaminer, järn, antioxidanter mm. Totalt finns över 20 nyttiga mineralämnen i Gojibären. De små röda bären påminner lite om russin. Du kan äta dem torkade, eller färska. Blanda dem i din mussli, yoghourt eller i fruktsallad, eller varför inte äta dem direkt som de är. Smaken påminner närmast om körsbär eller tranbär. Plantan trivs bäst i riklig sol, och frukterna kommer på sensommaren. Du behöver inte bekymra dig om någon speciell skötsel. Du kan plantera dem var som helst i din trädgård där det är sol. De är vinterhärdiga ner till minus 25 grader.

Paprika

Nyhet!

Inte många paprikasorter får så mycket frukt som "Medusa." Söta, goda småpaprikor, bara att plocka och äta! Både som inomhusplanta och på friland under glas!

Twin-Tom®-tomater gula + röda

Två olika sorters tomater på en planta !! Gula Gualdino F1 och Röda Dirk F1. Båda sorterna ger fasta frukter med härlig smak. Du får riklig skörd och snabb tillväxt. Dessutom är den resistent mot de flesta sjukdomar. Varje tomat väger mogen mellan ca 110-130 gram.

Snacks-Gurka

Picolino är en helt ny sorts gurka stor som en prinskorv ungefär, med ett tunt skal och en härligt frisk och god smak. Perfekt som tilltugg till dryck och mat, eller i stället för godis. Betydligt nyttigare! Ger riklig skörd - flera kilo per planta. Denna sort är dessutom resistent mot de vanliga sjukdomar som kan drabba gurka. Längd på gurkan ca 12 cm.

Ska bli spännande och se vad som överlever vintern och kommer tillbaka nu i vår/sommar, utav det som jag planterade förra året! Planterade bland annat Blåbär, Vindruvor, Tayberry, Björnbär, Fläder och Syrener. I Garaget står det krukor med Klättergubbar och Afrikas blå lilja (Som blommade jättefint förra året! :)


Afrikas Blå Lilja och vinrankan!


Kommentarer
Postat av: Bettan

Oj, vad massa fint. Gud vad jag längtar till sommaren. Det är ju så vackert när allt blommar. Om man nu lyckas, det vill säga :)

Kram

2009-01-09 @ 16:48:12
URL: http://bettan82.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback