In The Making...

Lite bilder från födseln av vår pumpagubbe, som från och med ikväll lyser upp vår trapp.

Är det fusk med mall??? =)







Den huvudlösa Nisse =P



BUUuuu!

Trick Or Treat!

Gosar med katten Salem i Soffan... Snart börjar Glamour på TVn... Senare ikväll blir det Idol med Las Vegas- tema!

Å imorgon kommer M, M och lilla Grynet och har lite Halloween Mys med oss! ....För visst kan Halloween vara mysig?!?  ;P

Pöss!



Solen skiner...

...Och det är svinkallt! Dessutom så måste vi nog ha världens vackraste björk på tomten. Nu när solen lyser på den så är den helt brandgul. Som om solen störtat på vår tomt =)

Igår kväll så gjorde vi klar vår pumpagubbe =) Eller Nisse kanske jag ska säga... Jag fick snällt sitta och titta på, med det är så kul att se när han går in för något...han ger sig inte =P

Om lite drygt en timme så börjar jag jobba, så jag fick lite sovmorgon idag. Skönt!

Nej, nu har jag två stycken frusna katter som sitter på fönsterbrädan och vill in...

Ta hand om er, så syns vi med lite bilder sen!


Då var det måndag igen...

... Och det regnar å är grått! Nåja vad är väl en bal på slottet, eller vem behöver solsken??? Idag har jag en härlig mjukstart måndag, 9-13.30.

Annars blir det pumpajakt i början på denna vecka, känns som om det kan behövas ett par dagar till det.

Ha, ha... Humor! =)



Kram, kram!



Mys Fredag!

Så här såg det ut hos oss går kväll. Täcken i soffan, Tai mat och Idol. Det där med att äta vid matbordet på fredag/lördag är inte något vi är särskilt bra på =)



Häromdan kom vi på katten Bosse med att inspektera nya bygget... Han är en fena på att klättra upp och ner på stegar =)... Han klättrar verkligen enda ner med nosen först!







Sista bilden är suddig, för den smyg tog jag genom fönsterrutan =) Det är vår Buskatt det, en riktig personlighet....

Lördag idag... Just nu intas frukost i soffan, lite bloggande med Alpnt i bakgrunden på TVn! Så mysigt tycker jag... När Världskuppen börjar är det en sån där snart- blir- det- vinter- känsla ;)

Ha en mysig lördag!



Älskar Disney!

Å denna låt är helt underbar!



=)



Precis som i Gevaliareklamen...

...Så får vi ikväll oväntat besök =) Fast det blir nog inte kaffe, liite för sent för det. Det är kusin J som hade vägarna förbi Karlstad och bestämde sig för att kika förbi. Trevligt!

Tjao!


Det börjar ta form...

Uterummet alltså =)





För övrgt är internet helt kört här hemma, så jag vet inte om ni får se det eller ej...



Go´Morgon Måndag!

Go morron, go morron, hör fåglar sjunga glatt, go morron, go morron i kööör!

Som sagt ovan, så ville jag bara säga Go´Morron!

Ha en underbar dag, idag!


Höststädning å Äppelpaj!

Idag har vi tagt itu med det värsta i trädgården inför vintern. Krukorna är tömda och det krashade plommonträdet itusågat. Blev även ett par turer med krattan... Fåglarna har fått lite mat och snart vi också =) Nisse står just nu i köket... Han fixar middagen och jag efterrätten, rättvist å bra eller hur?!? Efterrätten blev ett beprövat recept från förra hösten, då vi hade så himla mycket äpplen. Jag gillar knäckigheten i denna Äpple/Kanel- Paj!

Fias amerikanska äppelpaj. Receptbild - Allt om Mat

Ingredienser
5 st äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2,5 dl strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 st ägg, uppvispat

Tillagning

En kaka som passar riktiga gottegrisar. Söt och knäckig i smaken.
1. Sätt ugnen på 200°. Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.
2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.
Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra degen med lite kanel före gräddningen.
3. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller glass.

*KRAAAM*


Inte välkommen tillbaka!!!!

...Neeej! När jag vaknade i morse så var jag tät och snorig igen... Å jag som trodde det gått över för denna gång. Jag kände mig ju riktigt ickeförkyld igår... Kanske var bubbelbadet ingen hitt i alla fall. Men jag mår inte dåligt i alla fall, utan är mest tät.

För övrgt så skiner solen från en klarblå himmel här ute på ön dag, å det virvlar guldgula löv luften. En riktigt kanon höst- dag! Hoppas jag tar mig ut på en lten promenad, jag kan verklgen behöva lite frisk luft!

Nej, nu är det allt dags att ta tag i denna dag!



Nu tar jag helgen...

...Perfekt nedvarvning!





Det snöade faktist lite i morse, men det gick snabbt över i regn... Å det regnar fortfarande.

Ikväll blir det Idol =)

Trevlg Helg!



En solig torsdag...

Med mycket snörvel... Japp, Lotta är förkyld. Faktist premiär för denna höst =) Sitter nu och värmer mig med en kopp te och goda äppelscones, som syrran bakade när hon var här och hälsade på. Visst ser de goda ut?



Tabletten under är föresten ett fynd från Hemtex, -50%. Tyckte det behövdes lite höstfärger här hemma...



Hittade även ett par handdukar å badlakan i liknande färger... på rean =)





Tyckte ärligt talat bättre om de blommiga, men de fanns inte som handdukar.

(Stör mig just nu på att i- tangenten bråkar något väldigt, så om det saknas något i någonstans så vet ni varför)

Har fortfarande en hel del Höst Mys saker jag skulle vilja ha... ljus, lite nya blommor å nya påslakan mm. Men med en innestående september- lön som inte kommer förrän i slutet av oktober, är plånboken inte särsklt tung. Inte för att den någonsin varit det, för eventuella pengar sitter ju på kontot... men ni fårstår säkert vad jag menar =)



En sliten Lotta, säger Tjao!



Söndag kväll.

Idag är det Söndag och denna helgen tillsammans med syrran börjar lida mot sitt slut. Eller helgen börjar ta slut, syrran stannar ett tag till =) Nisse kom nyss hem, men stack iväg direkt på innebandyträning. Vänner är på TV:n å vi har det ganska gott i soffan...

Lördagen bjöd på solsken så vi tog cyklarna in till stan för en fika å lite shopping. På kvällen blev det premiär för vildsvin för mig... revbensjäll. Mmmm.

Idag har har det inte blivit många knop gjorda... Kanske är det därför som jag är så trött??? Men ikväll blir det Wallander- Sidetracked som underhållning =)

*KRAM*


Lotta i stora städartagen...

....Japp, påslakan tvättas, hyllor dammats (har säkert glömt några, men det är sååååååå tråkigt), lilla toan städad, disken diskad och det värsta är undanplockat!!! Weheei... Nu ska det snart damsugas och fixas lite middag.

Slutade tidigt idag, men tiden har sptungit ifrån mig! Klockan är redan lite i fem...

Måste bara säga att jag äntligen börjat titta på serien True blood, and I love it! Å musiken sen...









Den är så mysigt, mystisk gjord... =)

I morgon kommer syrran min och hälsar på! Hoppas på okej väder så kanske vi kan göra stan tillsammans =)  Men imorgon kväll blir det nog Idol och någon god mat.

Ha det gott!



Två Alvedon senare...

....och jag sitter nu i soffan. Surt!

Igår skulle jag å Nisse varit på födelsedagspartaj inne i Karlstad och sedan gått vidare ut... Men ju närmre kvällen kom, desto sämre mådde jag. Huvudvärk och ruggig och bara trött. Somnade i soffan efter Idol... Surt!

Idag vaknade jag av att hantverkarna hade kommit och det var lika bra att knalla upp vid 9.00 i morse. Nu sitter jag i soffan och kollar på en gammal Melrose Place repris. Ska verkligen försöka och dammsuga och plocka undan lite här hemma idag. Sen blir det nog inte så mycket mer gjort är jag rädd.

Något positivt som hänt denna vecka är att jag fått veta att jag är konverterad på 100 % i kommunen!!!

Yeah, Lotta är fast anställd!!!! =)

Kom från ingenstans, men ibland ska man bli glatt överraskad också.

Har även klippt och färgat håret... Har numera lugg och lite mörkare färg. Satt en hel evighet hos frisören, men det får det vara värt. Jag blev nöjd i alla fall =)

Annars då? Ja, planen är att vårt uterum ska vara färdigt i slutet av denna månad, och jag längtar efter att inreda det riktigt mysigt!

*Kraam*


RSS 2.0