Höststädning å Äppelpaj!

Idag har vi tagt itu med det värsta i trädgården inför vintern. Krukorna är tömda och det krashade plommonträdet itusågat. Blev även ett par turer med krattan... Fåglarna har fått lite mat och snart vi också =) Nisse står just nu i köket... Han fixar middagen och jag efterrätten, rättvist å bra eller hur?!? Efterrätten blev ett beprövat recept från förra hösten, då vi hade så himla mycket äpplen. Jag gillar knäckigheten i denna Äpple/Kanel- Paj!

Fias amerikanska äppelpaj. Receptbild - Allt om Mat

Ingredienser
5 st äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2,5 dl strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 st ägg, uppvispat

Tillagning

En kaka som passar riktiga gottegrisar. Söt och knäckig i smaken.
1. Sätt ugnen på 200°. Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.
2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.
Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra degen med lite kanel före gräddningen.
3. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller glass.

*KRAAAM*

Kommentarer
Postat av: Bettan

Hejsan!!

Gud vad det låter gott, det receptet måste jag prova :)



Kram, kram!

2009-10-19 @ 10:48:44
URL: http://bettan82.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback