Hammarö 5:e bästa skolkommun....

Japp, härmed jobbar jag i den 5:e bästa skolkommunen i Sverige, enligt någon undersökning. Så det bjöds på tårta på alla förskolor och skolor! Det tackar man inte nej till!

 Smaskens!

Hammarö Sveriges 5:e bästa skolkommun


Bild Lars Petersson, Siw Gidlöf, Ingela Rauhala och Eva-Lis Preiz. Foto: Johanna Hanno

Hammarö utnämndes på onsdagen av Lärarförbundet till femte bästa skolkommun i Sverige 2008 bland Sveriges 290 kommuner.

Till grund för utmärkelsen Sveriges bästa skolkommun ligger fjorton kriterier som Lärarförbundet anser viktiga för att bedöma skolans arbetsförutsättningar och resultat, exempelvis utbildade lärare, lärartäthet och andel elever som är godkända i alla ämnen i skolår 9.

I förskola och skola i Hammarö kommun har personalen generellt en hög kompetens. Man arbetar strategiskt med språk och matematik och gör det dessutom i helhetsperspektivet 1 till 16 år

Bildningsförvaltningens chef Ingela Rauhala, kommunstyrelsens ordförande Siw Gidlöf och ordförande i Lärarförbundet Hammarö, Lars Pettersson, var på plats vid prisceremoni och seminarium på Kulturhuset i Stockholm, tillsammans med de övriga fyra toppkommunerna. De är givetvis mycket nöjda med utnämningen.
- Tack vare kompetent och engagerad personal ligger vi år efter år i topp bland Sveriges kommuner, säger Siw Gidlöf.

Hammarö placerade sig 9:a i mätningen 2007.
Till bästa skolkommun 2008 utsågs Lund, följd av Lomma, Tjörn, Vindeln och Hammarö. Vid ceremonin fanns bland annat utbildningsminister Jan Björklund och Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén på plats.


www.hammaro.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback