Mina pojkar...

Älsklingen tillbringade en stor del av gårdagen tillsammans med mor sin. Själv satt jag i skuggan och läste ut min bok...

Katten Bosse ÄR en riktig NisseGris! :) Det är kärlek det!





På kvällen avnjöt vi en god, enkel middag i solnedgången. Att något så enkelt som pestopasta och lite grillad kyckling kan smaka så gott, bara för att man sitter ute. Solen, fågelkvittret och blommornas doft gör verkligen susen!



Just nu sitter jag och väntar på och bli uppringd av läkaren. De skulle fundera på om de ville se mina bläää utslag igen eller bara ordinera något annat mot dem... känns sissodär att inte ens läkarna vet vad som är bäst att göra. Under tiden sitter jag i skuggan och tittar på solen ;)

Ha det så gott!


Till Mamma På Mors Dag!



Hemmafru...

Så länge som jag kan minnas har jag antingen studerat/jobbat eller jobbat heltid (eller näst intill), så det här med att vara hemma om dagarna är inte helt lätt att vänja sig vid. Så om jag tjatar om vad jag gjort om dagarna är det nog för att jag själv ska känna att jag faktist gör något... Låter det knäppt? Hur som... Denna dag började mycket lungt och skönt i solen ;)



Pysslade lite i trädgården. Fick äntlligen ner lite frön i pallkragarna, solrosor, ringblommor, morötter, mangold och sallad. Får se om de tar sig. Stackars tomat och paprika plantorna som fått bo på fönsterbrädan fram tills nu, har äntligen fått kommit ner i en varsin större hink.



Har även tvättat lite bebis grejer. Kändes helkonstigt att se de små kläderna ligga där... blev på något sätt verkligt. Å det finns ju så mycket sött!!!



Nu har jag precis förberett middagen och om en dryg timme kommer älskling hem. Grillat med ungsstekt potatis och sås. Blåbär/röda vinbärs smulpaj till efterrätt. Hoppas det ska smaka :)



Trevlig Helg på er!


Mindre än tre veckor kvar nu...

...syns det?!? :)





Hade i ärlighetens namn glömt det men gårdagen avslutades med en kanongod Italiensk buffe, i inre hamn, tillsammans med jobbarkompisarna! Å titta så fina blommor jag fick av chefen!!!



Föresten... Jag är allergisk! Mot vad är det ingen som vet, men efter mycket om och men igår hos doktorn (eller flera), så kom de fram till att de knallröda, kliande, stora och hemska utslagen på mina armar var en allergisk reaktion av något slag. Så jag fick allergitabletter, hoppas HOPPAS att de hjälper, för i morse såg jag början till utslag på mina ben också. Jag ser ut som om jag vore brännskadad på armarna, sån där läskig röd elefanthud. Å idag skiner solen och Lotta knatar omkring i långärmat... händer inte ofta ;)

Nog om det, nu ska jag ut i trädgårn´ och dola lite...


Shopping och BM... =)

Fullt upp, precis som vanligt när vi båda är hemma...

Började med ett besök hos Barnmorskan. Allt såg bra ut, magen hade växt en hel cm ;) sedan sist, blodtrycket var bra och alla prover också bra. Skönt!!! Sedan hem för en lunch och lite avkoppling i solen.



Ingen snäll bild, med munnen full av mat... sorry älskling ;)

Vidare iväg fär att uträtta diverse ärenden... Det blev även en del shoppande. Blivande pappan köpte bland annat sina första Pyret- kläder. Kom fram till att vi har ganska lika tycke å smak :) Mycket färg och form. Blev mest i grönt/gult eftersom vi inte vet vad det blir...



Själv fyndade jag en del igår! Har varit i desperat behov av vår/ sommarskor (gympaskorna är lite väl varma i slutet av Maj) , så vi åkte till sko outlet här på ön. Där hittade jag ett par vita ballerinaskor av märket Vagabond... förr 649 kr och nu 200kr. Me Like!!! :)



Behövde även köpa schampo och balsam till mitt stackars slitna hår. Å frisörsalongen jag hade vägarna förbi hade kampanj på mitt absoluta favouritmärke, Matrix. En ganska dyr engångskostnad, men en bra bit under halva ordinarie pris. Me Like... igen!!!



Idag skiner solen, så jag hoppas på ett par timmars njutning! Men först ska jag träffa farbror doktor vid 10.00 och förhoppningsvis få något starkare för mina illröda och kliande utslag på armarna. Ser för j-klig ut och det kliar så jag blir tokig!!! I natt var jag upp inte mindre än tre gånger... en för att smörja in dem med salva och två för att spola dem i iskallt vatten. Inge kul!!! Så jag hoppas att farbror doktor kan komma på vad de beror på och ge mig något för det!

Ha det så gott!


Regn...

Idag har det pysslats lite inne. Tvättat lite och diskat, annars har det mest varit antingen TV eller bok som gällt idag. Enda uteaktiviteten har varit att slänga soporna och peta ner 12 st ärtor i jorden ;) Har varit så slö idag!

Nu ska jag kolla på dubbla avsnitt av Två och ½ Män, och laga lite middag. Stekt falukorv och stuvade makaroner får det bli.

:)


So far... denna dag.

*Avbeställa VF   check!
*Kolla med försäkringskassan   check! (förutom att jag måste skaffa e-leg.)
*Avbeställa Home Enter   check!
*Fylla i ansökan om föräldraledighet, och posta   check!
*Fylla i Selma studie- enket   check!
*Kolla tel nr och ev boka rundvandring på sjukhus   Inte check (hittade ej papperna)
*Apoteket   check! (inte fullt så smidigt som jag trodde, de ville inte ge mig nåt förän en sköterska tittat på det.)

Lunch i solen   check! :)

Nu avkoppling med min pocketbok, det är jag värd! ;)





Första dagen...

...Av resten av mitt liv!

Känns verkligen helt sjukt att jag ska vara hemma ett helt år, med början idag (peppar, peppar.... att allt går som de ska!) Har nog inte fått in det riktigt än, utan känner mig märkligt småstressad över saker som skall göras ändå... :) Men jag ska nu ta itu med diverse måsten (papper som ska skickas hit å dit, som lagts på framtiden fram tills nu), sen ska jag till apoteket och fixa nåt för mina hemska nässelutslag som jag fått på armarna. Ser verkligen för- piiip ut och det kliar nåt så in i piiiip!!!

Nisses pappa åkte hem tidigt i morse, och helgen bjöd bland annat på god mat och mycket hockey! Sverige tog brons :)





Så sakta börjar trädgården att vakna till liv...

Äppelträdet börjar blomma... likaså vår vackra buske som jag ej kommer ihåg var den heter och så börjar det komma nya blad på vår nyplanterade klätterros som förhoppnings vis skall trivas och klättra upp för uterummets "hörn".







Ska verkligen försöka att bli bättre på att uppdatera från och med nu... Kram på er!


Inget problem att få tiden att gå denna helg heller... =)

Har ÄNTLIGEN fått ner lite potatis i jorden! Å röjt undan det värsta, (dvs. diskat, dammsugit, plockat undan och bytt sängkläder). Ikväll kommer Nisses pappa och hälsar på, och imorgon står målning av uterum och shopping på framförallt IKEA på schemat om det hinns... Börjar bli dags nu att faktist ha ett skötbord, en säng osv. hemma, man vet ju faktist inte när Pyret bestämmer sig för att det är dags ;)

Nu ska jag fixa lite lunch och se på hockey... Heja Sverige!


Just nu någonstans på ön...



Med mycket blandade känslor...

... Cyklade jag idag hem från jobbet! Sista dagen på jobbet och en vardag tillsammans med härliga barn och arbetskamrater...



Ska bli skönt att få vila kroppen och ta det lugnt! Sista veckorna har varit tuffa... men jag kommer att sakna dem!!! Fick så fina blommor och en "Ego"- korg ;) och massor av kramar, inte långt kvar till tårarna då...





Har nog inte riktigt fattat att jag ska vara hemma sååå länge än. Denna Fredagkväll ska jag tillbringa med Älskling, och bara ta det lugnt ,Å njuta!

Pöss!


Bara en jobbdag kvar...

...sedan ca 3,5 veckors väntan kvar, kanske ;)

Denna dag började med kanonväder och nu åskar det som bara den! Eller mullrar i alla fall och himlen är helt mörklila, ganska vacker på sitt eget lilla vis.

Nej, det blir nog allt för nu... en trött Lotta ska se på Glamour (!?!) innan hon ska trolla fram lite middag...



Kram på er!


Sista jobbveckan!

Mmm... Nu är jag i V.36 och har idag jobbat min sista Måndag på mycket länge ;) Känns bra att snart få koncentrera mig på att bli/ vara mamma!



Sedan sist då..?

Besök över Kristi Himmelsfärd. Trevligt! Gott grillat och de tre grabbarna tillbringade kvällen med Whiskey å hockey... Jag får väl erkänna att jag var tråkig och somnade rätt så tidigt.



På fredagen blev det jobb och bakning.
Lördagen födelsedagsfirande... Solen tittade fram precis lagom!
Söndagen, fullt upp.







Idag måndag...


Är värmen här för att stanna tro???

Nu ikväll vid 19.30- tiden. Middag i kvällssolen... äntligen verkar sommaren vara på gång på riktigt!







Nu...

...Snart blir det lunch/middag! Bara sötsaker sedan frukost än så länge... Att solen sedan till sist tittade fram, väljer jag att se som ett gott omen!

Trevlig lördagskväll!


Go´Morron!

SOV Dum- Lotta, du är ju skrutt trött!!! Men Icke sa Nicke... :P

Hur som... trevligt med besök! Får se vad denna regniga och mycket gråa dag kommer att bjuda på...

Trevlig Kristi Himmelsfärd! (Hur det nu stavas...)


Tvära kast!

Upp och ner. Fram och tillbaka. Bra och dåligt. Mörkt och Ljust. Hopp och förtvivlan. Glad och ledsen.


Målning och trädgårdsfix...

Jo då, vi pysslar vidare här hemma. Igår kväll bar vi in möblerna igen i barnrummet och skruvade upp gardinstången igen. Nu är det "bara"att köpa det som fattas och lite finlir som man vill göra när allt annat är på plats ;) Typ tavlor och gardiner...

Idag har jag börjat å ta mig an rabatterna och plattorna. Såå trist! Men maskrosor, gräs å annat ogräs letar ju sig tyvärr ändå upp mellan plattorna och bland blommorna. För att inte tala om allt trist gräs som envisas med att växa upp på plattorna... :( Men nu är kanske en tredjedel gjord i alla fall, sakta men säkert så...

Nisse har roat sig med takmålning av uterummet... Tidskrävande visade det sig, å lasyrfärg ÄR rinnig! :) För nackens skull får han nog göra lite i taget...



Välbehövlig fikapaus i solen... Måste ta det lite lugnt och njuta också :)





Nu är jag precis klar med att tvätta utemöblerna, så får vi se om Nisse hinner/orkar olja in dem när han kommer hem från sin mamma. Ikväll blir det grillad fläskkarre, majskolv och förhoppningsvis färskpotatis =) plus Hockey VM, Sverige- Norge!



Tillbaka från odlingslotten...

...Ja, idag var det vårstädning ute på odlingslotten. Men på grund av tjockis magen var jag befriad från de allmänna ytorna och plockade mest på vår. Det var hallonsnåren och vinbärsbuskarna som fick sig lite välbehövlig kärlek. Sedan blev det fika och lite umgänge med det andra. I år har jag två av mina arbetskollegor som också har lotter där, så det är lite roligare när man har någon att prata strunt med :) Målet är ett välmående potatisland och massor av olika bärbuskar! Målet för i år är ett potatisland som vi förhoppningsvis kan bemästra det mesta ogräset i och att rädda de befintliga, mycket misskötta bärbuskarna och att sedan i höst ha de under kontroll och plantera lite nya buskar... Inget jätteambitiöst alltså ;)

Känns gott att ha börjat där borta, men nu värker ryggen... Men å andra sidan, tvätten är vikt, disken är diskad och jag sitter här och skriver med lite lunch framför mig. Efter det tänkte jag lägga mig och antingen titta på TV eller läsa en stund tills Älsklingen kommer hem. Sååå jag klagar inte, har inget direkt mer som måste göras idag... Möjligtvis skruva tillbaka gardinstängerna i barnrummet, men det är ingen egentlig brådska med det.

Simma lugnt!


Sjukt gottsugen!

Kolla in dessa sockerbomber! Ska väll tilläggas att de inte äts varje dag :)

Glass med cocosboll och krossade brago kladdkaka...



...med hemgjord chokladsås och minimashmallows.



Undrar om sockersuget kommer av min just nu sjukt låga energinivå??? ...Eller kanske jag bara är en gottegris!


Live to win.

"Du befinner dig på din egen motorväg mot framgång, bara du bestämmer hur snabbt du ska köra." (Andreas Carlsson, Förkväll)



Zzzz!

Trött... var ordet, sa Bull! Är absolut inte så negativ som det låter, men det börjar bli riktigt tungt nu... Speciellt med ryggen och andningen! Lilla Pyret ligger sååå högt upp, att lungorna måste vara helt tillknycklade... men jag är lycklig över att allt är bra med bebben å ska nog stå ut. Bara lite drygt 40 dagar kvar nu :)

Kram!


Solen skiner idag..!

...Å tur var väl det, så vi kunde vara ute mycket på jobbet... För maken till hög beläggning av barn, 19 till lunch (inget ovanligt i å för sig) men ALLA var kvar till mellanmål! Å det verkar hålla i sig hela veckan... Är verkligen helt slut, både i kroppen och i huvudet. Tror jag håller på att bli folkskygg, trivs bäst på altanen där jag kan lyssna på fåglarna och inget annat ;) Skrev jag folkskygg... borde kanske skrivit galen... ;)

Helgen har varit mysig på alla sätt! Började med en regnig valborgsmässoafton, som vi tillbringade i ute rummet. Vi grillade flintastek och till det åt vi bakpotatis och drack mousserande vin (alkoholfritt). Jättemysigt att sitta där och hära smattret från regnet!





Lördag... Barnrum för hela slanten! Tömma, måla, måla, måla! Med många fikapauser och lite hockey.

Söndag... Bjöd på SOL! :) Frukost ute på terassen, Grillad korv till lunch med sällskap av Nisses mamma, en liten road trip till Åmål och sist men inte minst golvläggning i barnrummet! Sedan slocknade jag vid halv tio- tiden...

...Å nu är det måndag igen...

Mycket Mys, men vi har fått mycket gjort också!

Nu då??? Sova en stund på soffan, gå ut en stund i kvällssolen eller laga middag??? Det är frågan...

Kram!


RSS 2.0