Nu är det bestämt....

.....Den 22 Maj åker vi!!! Det blir en vecka, All inclusive på Korfu :) Längtar sååå, sol, bad, värme å mys!  Min första charter sen jag var med familjen i Egypten, för jag vet inte hur många år sedan... Har fram tills nu dissat svensktalande reseledare och köttbullar på "utrikiska", för äventyret att stå helt på egna ben ;) med allt det kan medföra.... Men nu ska det bli jätteskönt att inte behöva fundera alls, utan bara ta det lugnt och låta någon annan ta hand om eventuella problem!!!









Aeolos Mareblue



Dubbelrum för 2-3 personer. Bungalower för 2-3 personer. Tvårumslägenheter för 2-5 personer, varav 1 barn.

Fd Aeolos Orange Holiday Resort. Ett stort hotellkomplex av god standard med många faciliteter. Hit reser du på egen hand. Det mysiga hotellområdet består av en huvudbyggnad och flera mindre byggnader. Här finns restaurang, snackbar och bar. Gästerna erbjuds också två poolområden med gratis solstolar och parasoller. Den ena poolen har barnsektion. På hotellets egen strand finns en bar, där lunchen serveras. Lekplats. Sportaktiviteter som tennis, bordtennis, biljard, aerobics, volleyboll etc. Souvenirbutik, tobaksaffär och juvelerare. Internethörna mot avgift. Nivåskillnader och backar inom hotellområdet. Ca 100 m till livsmedelsaffär. Ca 3 km till Benitses med många restauranger och affärer. Flygtrafik över hotellet kan uppfattas som störande. Genomfartstrafik.


Rummen

Fint inredda dubbelrum och bungalower med TV och telefon. Hårtork. Bad/dusch och wc. Balkong med havsutsikt. Städning 6 ggr/vecka.


All Inclusive

Specifikation All Inclusive

- Frukost 07.00-10.30
- Lunch (serveras på strandrestaurangen) 12.30-14.30. Lunchkorg.
- Middag 19.00-22.00, barnbuffé 19-20, temabuffé två gånger i veckan.
- Snacks 11.30-16.00
- Obegränsat med lokala drycker; öl, vin och drinkar 10.00-23.00
- Obegränsat med läsk, kaffe, te 10.00-24.00
- Eftermiddagste och kakor 16.00-17.00
- Glass 11.30-17.30
- Minidisko, lekplats, barnklubb.
- Dags- och kvällsunderhållning

Ha, ha.... Fri Glass!!! ;) Nästan det bästa av allt!

Idag har det varit ganska varmt, men inte alls så soligt som prognosen lovade. Nu tittar dock solen fram lite... värmer väl upp lite tills det är dags för andra sidan jordklotet... Good Morning Australia :)

Till lunch serverades det fiskbullar... Urk... dessutom för att göra illa värre så har de börjat med att servera såsen för sig, och "bullarna" för sig. Där ligger de som gråa klumpar och tror att man ska vilja äta dem. Nej, gissa vem som kom hem vrålhungrig!!!

Annars rullar allt på som vanligt.

Puss på pannan!
;)



Måndag och solen skiner....

Lite bilder från gårdagen i köket... :)
Morotsbröd och Piroger.


 




Idag jobbar jag inte, så min plan var att städa lite här hemma. Behövs plockas undan lite och damsugas! Men tro det eller ej, nu skiner faktiskt solen! Så jag passar på att gå ut en stund och njuta lite ;)

Morgonstund
Har guld i mun! (?)

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

:) :) :) :) :) :)

;) ;) ;)

:)











En produktiv dag!

Idag har jag:

-Planterat om Gurka, Paprika, Gojibär och  Melon till lite större krukor.

-Bakat Morotsbröd. Har inte testat reseptet förut, men det blev riktigt bra! :)

Morotsbröd utbakade till morotsbullar
Både goda och nyttiga morotsbullar.

Goda och nyttiga morotsbullar eller morotsbröd.

Klocka Tid: 1 h 45 min

Muffins 24 bullar eller 2 limpor

Du behöver:

  • 1 pkt (50 g) jäst för söta degar
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6-8 dl vetemjöl special

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan.

Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötter på rivjärn eller i matberedare. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl. Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och kör till en deg, gärna med elvisp utrustad med degkrokar. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter och känns smidig och inte så kletig.

Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 minuter.

Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl så jäsbubblorna trycks ut och så att degen blir formbar och inte kletig. Dela degen i 2 delar. Knåda varje del till en avlång deg. Dela i 12 bitar och forma varje del till en rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra delen så att det totalt blir 24 bullar. Man kan också göra 2 st limpor istället för bullar.

Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter i 225 grader. Limporna gräddas i undre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.


- Gjort matlådor med spagette och köttfärssås.

- Gjort  köttfärspiroger. De blev också bra! Istället för att använda gaffel, gorde jag en calsone stängning. Tycker de läcker mindre då... ;)

Pirogfyllning piroger recept

Piroger är gott! Det här receptet tar lite tid att göra men det blir många och goda portioner och pirogerna går bra att frysa. Receptet på pirogdeg innehåller grahamsmjöl för att göra pirogerna nyttigare och matigare.

Klocka Tid: 2 ½ timme

Muffins 10 portioner

Du behöver:

Pirogdeg med fullkorn:

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl

Pensling:

Pirogfyllning 1 (Tid: ca 15 min):

  • 250 g köttfärs (blandfärs, nötfärs eller fläskfärs)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm pepparmix eller grovmalen svartpeppar

Sen däckade jag i sängen med en bok, och nu ska jag titta på "Van Veeteren, borkmans punkt". Ska nog ta en pirog som kvällsfika...

Ses imorgon!







Trädgårdsmässa i Älvsjö!

Vad roligt det var att komma iväg! Jätteinspirerande såhär i tider när man funderar på att renovera altanen!



Romantiik...

 

 Medelhav...

Ha, ha... Pimp my Åkgräsklippare! :)



Hårtork, hårborste, fuktkräm, hållare för vinglas och rosa fluff på ratten... vad mer kan man behöva :) Undrar jag vad N säger om jag skulle vinna denna... ;)

Blommar, blommor, blommor!



Snyggt med skiffer!



Så här kan man göra med veden...



Å precis när man trycker av.... är det fler som vill ha ett fotominne... :)

Jag gjorde en del fynd (enligt mig i alla fall), dock inga blommor. Ni ska få se senare!

Tack pappa för sällskapet, och mamma för att du åkte in till stan och sällskapade över middagen! Kram på er!

Jag kom hem igår runt 22.30. Glad och mycket trött (i fötterna).

:)



Våffeldagen!



Japp, igår var det våffrldagen. Mmmm. Det blev en hel del smarriga våfflor då vill jag lova! ;) På dessa hade vi vispgrädde och min hemlagade hallonsylt. Sylten är gjord på vildhallon som vi plockade i småland förra året, den går inte ens att jämföra med köpt hallonsylt, hoppas det blir ett bra hallonår i år också!!! Tyvärr kände sig N lite hängig, så vi kröp ner med våra täcken i soffan när vi åt. Vi började om på Vänner boxen som underhållning... Älskar den :)





Jag slutade tidigt så jag hann med att sitta ute en bra stund i den strålande solen också, plus en rask promenad! Så skönt att äntligen kunna vara ute och få frisk luft, utan att frysa halvt ihjäl :) Nu börjar även vårblommorna titta fram på allvar...



Hämtade också ut ett paket från Rosenlust på posten, bland annat paprika och  gurka. Längtar tills det är dags att sätta igång i trädgården på allvar :)



Gårdagen var riktigt härlig, tyvärr känns denna dag något tyngre. Ligger i sängen och fryser med huvudvärk och halsont :( Hoppas att det går över, för på lördag åker jag till stockholm på trädgårdsmässa! Kul att träffa mamma och pappa också!

Simma lungt!








Vårfint på trappen!

Måste bara visa en smygtagen bild på vår räddande ängel från i Söndags :)



...Och så här blev Vår trappen! Lite gröna växter med röda minitulpaner... och grodorna från syster ;) Härlig plats i solen!







Tusen Tack för blommorna Peter och Kristina!



Brödbaket igår gick ganska bra... Tyvärr hade jag inte alla sorters mjöl hemma och fick improvisera lite. Därför blev det lite smuligt, men gott. Vätskan som binder degen består av grönt te vilket jag tyckte var häftigt! Dessutom blev de snygga tycker jag ;)

 
 
Hade bara en form, så de blev lite olika. I morgon är det våffeldagen! Min plan är att äta ett par smaskiga våfflor med massor av gått på då!!! ;)

Idag fick jag vara på jobbet länge, sista barnet gick hem vid 18.40, så det blir en sen middag idag! Är jättehungrig nu, men kycklingen är på gång i ugnen och Nisse kommer snart hem och fixar lite pommes till. Trots alla år på Donken är jag fortfarande skraj för fritöser. Ingen nyttig middag direkt, men jag får väl ta en rask promenad till å från jobbet imorgon :)

Take Care!





Hemma igen!

Hej hej!

Nu har vi kommit hem igen efter en skön helg i Söderhamn! Det har bjudits på god mat och gott sällskap. Trevligt! Sent igår kom vi hem efter lite äventyr... (bli inte oroliga nu, ingen olycka!)... Men soppatorsk!!! Japp, så går det när man litar på bensinmätaren på bilar man inte "känner". 6 liter skulle vi haft kvar när bilen bara la av, ingen förvarning (förutom mätaren då). Som tur var hann vi precis köra in på vägrenen!!! 2 mil mil till Örebro, 110 km/tim (motorväg) och inte nån hjälp så långt ögat ser... Vad liten man känner sig då! Tackar den lyckliga stjärnan för assistans joren och försäkringsbolaget!!! Så nu har vi åkt bärgningsbil!!! Lite småhäftigt faktiskt :) Slutet gott, allting gott!!!

Idag fick jag jobba lite extra vilket är jättebra! Solen skiner och jag har suttit en stund på framsidan. Härligt!

Nu har jag lite bröd på jäsning, och jag har planterat lite vårkrukor till trappen...

Skepp o hoj!


3 Saker!

Har du lite tid över? Kul att få veta lite om dig!
Fyll i du med på din blogg och lämna en kommentar om vem du är!      

Tre jobb jag haft/har i mitt liv:

Lagerarbete på Ericsson electronics, packa små komponenter efter ordrar och sedan skicka iväg dem.

2  Mc Donalds, kalasvärdinna å stekare :)
3 Förskollärare, ålder 1-5 (Just nu! :)


Tre platser där jag har bott: 
Rosersberg, t o m 18 år. Förort till Stockholm

2. Karlstad

3. Hammarö

Tre serier jag gillar att se på TV.
1 CSI. Miami, New York och orginalet

Criminal Minds

Glamour (pinsamt nog)
Älskar även Vänner, Joey, Två och en halv män, Seinfeld och Fraiser.... :) Humor!


Tre favoriträtter
Kinamat, helst Wok med kyckling, grönsaker och casewnötter

En rejäl biff med bearnaiseså och klyftpotatis (håller med syster där)

3 Grillat!!! Vad spelar inte så stor roll! ;) 


Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
1 I vår trädgård (sommartid) Sol, en bra bok, grillen tänd och trevligt sällskap...  

2I Nisses famn, gärna i ett främmande land på en liten semester.  

3 På stranden (sommartid) Gärna klipporna här på ön, med en picknickkorg... 


Tre personer som jag tror kommer att svara på detta snabbast.
1 Karro

2 Veronica

3 Malin


Tre länder jag besökt.

1 Sydafrika 
2 Australien
3 Jamaica
mm mm mm mm ;)

Till alla som läser detta, Känn er Utmanade!!! :)
Lämna gärna en kommentar, så jag vet vart jag ska gå och läsa!

Ikväll direkt efter jobbet så hämtar Nisse mig och det bär av mot Söderhamn över helgen. En liten Road Trip...

Pappa! Har bokat tågbiljett nu... framme ca 09.30, hemresa ca 19.00.

Puss och Kram
Syns på Stan!



En riktig kämpe...

Tidigt förra våren köpte jag denna julros på trädgårdsmässan! Jag trodde verkligen inte att den överlevt sommaren/ vintern, men titta vad jag hittade när jag försiktigt grävde bort snön! Små knoppar som kämpat sig upp genom den frusna marken... vilken kämpe! :)





Dagen har varit ganska bra. Alla fingrar och andra kroppsdelar i behåll :) Det blidde en smörkniv och en "hängare". Det var riktigt kul att tälja. Föreläsningen var intressant, men tyvärr var jag på tok för trött för att göra den rättvisa...

Jag tillbringade en stund på bänken på framsidan för att vakna till lite. Syre och solsken, fungerar alltid! (nästan).

Min plan är att efter middagen gå ut och gå en sväng, för idag har jag bara suttit still. Bara hoppas att motivationen finns kvar när solen gått ner och det börjar bli mörkt och kallt :)

Hej och hå,
Ut och gå!



Frukost hemma!

Japp, ibland känns det lyxigt att få ta det man vill ha till frukost... till skillnad på den ganska ovarierade förskolefrukosten :) Så här såg min ut idag.



Kaffe, smörgås med ost och yougyrt med mussli och banan.

Idag har vi någon sorts temadag i kommunen. Halva dagen blir det Workshop av typ sång, dans, drama mm och andra halvan blir det föreläsning av något slag. Kommer faktiskt inte ihåg vad den ska handla om. Själv ska jag tälja i färskt trä... Opps, man ska ha fem fingrar på vardera hand va? Jag får räkna dem ikväll igen...

Sara! I en kvadratrot, finns en morot.... Tycker lite synd om dig just nu, men vem vet, det kanske är jätte intressant. Du får berätta sedan! :)

Idag skiner solen och fåglarna kvittrar så,
Ha det bra!


En snabbis!

Har precis kommit hem från jobbet. Idag sken solen för fullt, men det blåste riktigt kallt! Ska strax se mig omkring i kyl/ frys efter något att äta till middag. Hur har er dag varit då?

Kram på er!


Vårkänslor!

Go´ Morgon!

Vilket underbart väder det blev igår! Vi tillbringade dagen  på framsidan i solen. Smulpaj, kaffe och en spännande bok, kan det bli bättre?



 

Jag passade också på att rensa lite i rabatterna, nu börjar de första knopparna visa sig! Vårkänslor!!! :)



 

I denna rabatt på framsidan finns det lavendel, björnbär och tayberry. Vi får se hur de trivs, det blir jättevarmt mot väggen på sommaren!





Har finns tre röda rosbuskar, lavendel, en buske med löjtnantshjärta och en pion. Lite längre bort ser man vinrankan. Förra året var allt såpass nyplanterat, så det var svårt att se vad som tog sig. Därför är jag jättespänd på hur det ser ut i sommar här!!!

Nisse passade på att tvätta och mickla med bilen, i det fina vädret.... Killar ;)



Sedan bar det av till diverse affärer... Rusta, Obs, Coop... Blev en del impulsshopping, bland annat en fritös.
(nyttigt värre :)

Vi testade den samma kväll. Pommes med hamburgare, Gott! Söndagen avslutades med Beck filmen på Kanal 4. En mycket bra dag!

Idag däremot är det mulet, men det snöar i alla fall inte! Vi får se vad som händer...

/Lotta!


Melodifelstival Final!

Puh... Det var nära att "Snälla Snälla" tog hem hela faderullan... Jag tycker inte så illa om den som det låter, den är tvärtom riktigt fin... men man blir ju så deprimerad! Plus att jag är skeptisk till en översättning, den bör nog sjungas på svenska. Jag vill bli danssugen och glad! :) Jag hoppades ju på Alcazar, men den som vann är helt OK. Den är ju helt klart speciell och det har ju fungerat förut... Tror att det blir antingen Topp eller Flopp, ingenting mitt i mellan.



Vi myste till i soffan med diverse plockmat.





Det är fortfarande tidigt, men nu skiner faktiskt solen. Hoppas, hoppas att det blir en varm och solig dag idag!!! Det behövs verkligen nu efter allt grått väder!

 ;)

Puss å Kram!


Medan badvattnet tappas upp...

...Så fördriver jag tiden här. Kom precis in efter en skön promenad. Så här blev mysslin.



Närbild! Mycket gott med bland annat fiberhavregryn, solrosfrön, linfrön, vetegroddar, pumpakärnor, sesamfrön och dagen till ära kokosflingor. Det varierar, ibland är det nötter eller russun som smaksättning också. Lite Kanel på är också gott!



Ikväll är det final i Melodifestivalen! När Nisse kommer hem ska vi åka och köpa något gott att äta, är så sugen på räkor, ost och kex! Har tagit fram äpplen ur frysen till en smulpaj också. Jag hoppas att denna låt tar hem hela faderullan ikväll!!!



Nu till badet. Mmm, bodyscrub, hårinpackning, bubblor och något bra att läsa. Härligt lyxigt :) efter promenixen och innan melodifestivalen!

Trevlig kväll!


Tö(L)igt Väder!!! Lördag förmiddag...

...har varit lååång. Sov väldigt oroligt i natt och när N s väckarklocka ringde vid sju, var jag redan vaken och kunde inte somna om.

Nu är köket i ordning och jag har micrat upp en matlåda med korvstroganoff och ris. En tidig lunch, men vi hade ingen frukost hemma som jag var sugen på.

Ska försöka städa upp lite här hemma också idag, byta påslakan och dammsuga mm. Funderar även på att åtgärda frukostbristen genom att göra lite myssli. Kanske en promenad i det tö(L)iga vädret, följt av ett varmt bad också :)

See you!



Ruggigt väder med innemys!

Idag snöade det igen... Brrr ;) Så när jag kom hem från jobbet var det innemys för hela slanten. Första åtgärden var att tända en härlig brasa!



Varmt å gott!

Sedan planterade jag lite frön som nu står på köksbordet. Kiwi och Melon. Just Kiwi är inte särskilt troligt att det lyckas, men det är kul och testa :)

 

Till slut blev  det en värmande soppa med  äggnudlar, kycklingfile, ingefära, chili och vitlök. Starkt å gott. Perfekt i kylan ;)



Nu är klockan 21.00.... Criminal Minds!

Natti!


Grattis mamma på födelsedagen!

Idag fyller min mamma 70 år! Önskar att jag kunde vara där och gratta personligen, men Stockholm är lite väl långt bort för en morgonvisit. ;)

Många kramar från MIG till DIG!!!



Hoppas ni får det trevligt dit ni ska!

Resultat av Nisses slit i köket igår... Fläskpankakan var riktigt god!

 

Go´morgon på er!


Köksträdgården!

Hej!



Denna tegelsten till bok fick jag hem idag från Adlibris. Heja bokrean... 159 kr istället för 419 kr! :) Vilken inspirerande bok! Längtar tills det är dags att börja i trädgården!!!

På tal om inspiration... Hit vill jag! Någon som är sugen? Var där förra året... och blev bland annat en kitshig fotogenljus groda rikare :)



Solen lyser, himmlen är blå
Vad det är skönt att leva då!

Japp, idag tittade solen fram för första gången på evigheter! HÄRLIGT!!!

Nu sitter jag här i soffan, hungrig som attan! Nisse är i köket och lagar fläskpannkaka, luktar sååå gott! Han har även brödbak på gång... Vilken kille va :)

Puss å Kram!



Vad ni är Goa´! :)

I helgen var pappa, syrran med sambo i Stockholm på mässa. Jag fanns i deras tankar för titta vilka söta grodor jag fick! Söta ni, jag har pippi på grodor! På sommaren hittar man de lite varstans i trädgården. Dessa får nog bo på altanen tror jag.

 

Och sedan kom Nisse hem från Prag i Söndags, och med sig hade han en jättesöt nalle och god choklad!

 

Ibland blir man bara så GLAD! ;) De personer som står mig närmast, har mig i tankarna även när de är ute på roligheter... Då känner man sig verkligen älskad! Tack än en gång!!!

Nu ska jag laga lite middag! Tror det blir stuvade makaroner med köttbullar.

Trevlig kväll!!!


Städa och laga matlådor!

Sicket söndags göra! Men det måste göras, och skriver jag ner det till allmän beskådan kan jag ju inte gärna smita undan sedan :)

Tänkte göra en omgång med spagetti och köttfärssås, samt korvstroganof och ris och frysa in i portioner också. Jag äter ju mat på jobbet, men för Nisse slutar det ofta på pizzerian om han inte har med sig matlåda. De pengarna kan man göra något roligare för. Någon som har några bra tips på matlådor som funkar? Idag har jag ändå inget bättre för mig :)

Förutom en liten dans med dammsugaren och en simmtur med diskborsten, vill säga ;)

Förresten, om någon hör ett ihållande dåååån och det låter misstänkt likt soundtracket från Mamma Mia.....Så ingen fara..... det är bara jag som städar! :)

Kram!



Grumpf...

Caroline af Ugglas slog ut min favorit.... Hur känns det på en skala från 1-10?      -10 Minst!  Det suger verkligen, tur att Alcazar gick vidare till final med en gång...

Tjao!


Go´kväll!

Till att börja med, så blev inte äventyret så dramatiskt som det skulle kunna ha blivit... För att ta det hela från början...

Jag och N trivs jättebra där vi  bor, men en negativ sak är att jorden är så dålig på vår tomt att vi inte kunnat gräva något trädgårdsland... Har ett par pallkragar som jag tappert kämpar med varje år, men det ger ett minst sagt begränsat utrymme att odla på. Inte heller tar sig våra vinbärsbuskar som jag skulle önska. För ett par dagar sedan fick jag nys om att det fanns odlingslotter här på ön. De ligger bara 10-15 min med cykel från där vi bor och kostar nästan ingenting/ år att hyra. Tänk vad härligt att ha 5 x 10 meter fin jord att plantera på!!! Tänkt mig hallonsnår, vinbärsbuskar, jordgubbar, potatis och massor av grönsaker.... Är faktiskt sugen på att testa majs också... ;) På lite sikt i alla fall

Dagens äventyr bestod i att jag skulle försöka hitta till dessa odlingslotter för att se hur det ser ut... Alla som känner mig och mitt (ickebefintliga) lokalsinne, vet att jag på den dryga halvtimmen som det tar att gå dit, kan komma lååångt åt fel håll! Nu blev det inte så farligt för jag fick sällskap av en arbetskollega, som har inte mindre än tre lotter själv. Trots att snön fortfarande låg på marken, blev jag jättesugen på att få börja pyssla lite ;)

Tyvärr fanns det inga lediga odlingslotter för tillfället :( Kanske var tur för jag har inte kunnat sälja in ideen hos Nisse än, eftersom han är i Prag... vet vad han kommer säga... Pensionärs Varning! Men jag tror ändå att han skulle tycka det var mysigt att gå och pyssla lite... För att inte tala om vad gott att äta upp resultatet. Hoppas att kanske någon säger upp sin plats inom kort! Man behöver ju inte ta i så man spricker första åren... :)

På tal om odlingsglädje... Så här såg våra rabatter på framsidan ut i mitten av februari. Ganska deprimerande syn...

  

Men snart smäller det av färg hoppas jag! Har redan börjat komma upp lite tulpanknoppar...

I bakgrunden just nu... Starpilots, Higher. Den är faktiskt rätt bra, men jag håller fortfarande på min reggie låt i Andra Chansen.

Ha det så bra, bland chips & lösgodis!



Fredagskväll med så ska det låta!

.... med bla. Jill Jonsson och Martin Stenmark. Jädrar vad BRA han är!!! Inte trist att titta på heller!!! :)



Visst måste detta vara "Upp å hoppa" Frida??? Vad BRA hon sjunger!



****************************************************************************

Idag ska jag ut på lite äventyr... Har det inte kommit något mer inlägg före morgondagen, har jag gått vilse här på ön ;) Berättar sen...

Ta taa!


Go´Morron!

En kopp grönt te och en tallrik yoghurt med lite hallon, blåbär och pumpakärnör ;) Gott! Vad skönt det är nu när det börjar bli ljusare! Inte bara mörkt, mörkt, mörkt...

Idag är det fredag! Vad blir det för fredagsmys hos er ikväll då??

Kram, kram!


N. Till Prag...

Idag, eller inatt snarare åkte N till Prag med sina arbetskamrater. Synd bara att han började känna sig dålig på redan på Arlanda... :( Stackarn! Hoppas att inte jag smittat honom!!!

Efter jobbet blev det en lååång promenad och sen rester från igår till middag, Cili Con Carne och ris. Chilin var väl kanske ingen höjdare för magen än, men med typ 90 procent ris gick det bra.

Oriflame sakerna jag beställt hade kommit idag, så jag har lite nya mumsiga saker att testa nu. Får nog bli ett långt fredags bubbelbad imorgon. Bodyscruben med Gapefrukt luktade riktigt härligt!

Miss O Club Privé Eau de Toilette
 

Go´ parfym med appelsinblomma och liljekonvalj. Har alltid velat ha en parfymflaska som ser ut sådär :)

Body Scrub with toning Pink Grapefruit & Ginkgo

Bodyscrub med Grapefrukt.

Roll-on Anti-perspirant Deodorant with Mango & Yoghurt
Deodorant med mango och Yoghurt.

Plus lite annat smått till "EgoLottaKontot" ;)

Det kommer inte bli några foton här på ett par dagar för N norpade med sig kameran till Prag... Vaddå... Är turistande i en ny stad i ett främmande land, mer intressant än min vardag??? Svar JA! I alla fall just nu, men det känns konstigt för jag brukar alltid ha den till hands... Kanske får någon liten present som tack för lånet :)

När man ändå pratar lite vardagslyx... Har inte så gott om pengar just nu, men jag skulle verkligen behöva beställa (nedan) nu...!

 

Peeling för alla hudtyper (utom de allra känsligaste)

Alla kan (och borde) prova Ocean Salt. Om du har blandhy eller fet hy kan du använda den varje dag. Har du torr hy, räcker det med en gång i veckan. Havssaltet skrubbar bort döda hudceller men är också mjukgörande tack vare dess höga magnesiumhalt. Färk lime krossad i vodka "avfettar" huden och friskar upp. Organiskt kakaosmör och avocadosmör mjukgör huden och ger den en tacksam lyster. Ocean Salt doftar dessutom så gott och fräscht att man nästan vill smaka!



Ansiktscrème för känslig hy

Celestial doftar nästan ingenting alls, bara svagt av mandel och vanilj. Men det är bra nog. Vi använder inga mineraloljor i våra produkter, som man måste dölja med syntetiska parfymer, utan endast fräscha vegetabiliska oljor som gör huden gott och eteriska oljor som inte bara gör gott utan även doftar naturligt och underbart! Celestial passar dig med känslig hy och vi kallar den Celestial eftersom den får din hy att må himmelskt bra.


Älskar



Synd bara att butikerna bara finns i större städer :( Det går att beställa på nätet, men då tillkommer det ju tyvärr porto ... Men ovanstående produkter har jag näst intill gjort mig beroende av. Man känner sig verkligen både ren och mjuk i ansiktet, efter att först ha tvättat det med Ocean Scrub och sen smörjt med Celestial!!! Men som sagt... Inte helt gratis... :)

Snart ska Lotta...
...Sova, sova, sova säng, säng, säng!

Om ett par timmar i alla fall :)







Leila på landet...

....Missa inte imorgon på TV 4 Plus, klockan 21.00!!! ;) 

  
I nya sommarserien Leila på landet ger Leila Lindholm med sin enkla matlagning inspiration till mat som passar perfekt en skön dag i hängmattan eller till strandfesten nere vid sjön. Grönsakerna odlar hon själv och de som inte finns i hennes eget land hittar hon på bygden. Tittarna får också se Leila fiska gös i sjön, slunga honung hos grannen och röka kycklingvingar i den hembyggda röken.

I programmet blir det sommarmat på Leilas vis och med teman som svensk sommar, rockabilly, Texas bbq och beduinparty förgyller hon vilken sommardag som helst - vardag som fest.

Sänds i 10 avsnitt.

Längtar så efter sommaren nu!! Tänk att få ta fram grillen, sitta ute till sent på kvällarna, åkat till stranden och slappa eller bara åka dit på kvällen med middagen i en korg efter jobbet. Denna sommar ska jag verkligen ta vara på... Njuta hejvillt!!!!!! Längtar så!!! Matlagnings programmet, Leila på landet får bli en liten inspiration.... Tills den verkliga sommaren smyger sig på :)

Tjao!


Över 3000 besök!

Go´Morron!

Är på lite bättre humör idag. Beror nog på att jag hoppas på att kunna vara tillbaka på jobbet imorgon! Har inte så ont längre :) Aptiten är fortfarande i bott, men jag får i alla fall behålla det lilla jag stoppar i mig! Igår åt jag en halv ostsmörgås, ca 5 vindruvor, ett par glas mineralvatten (det enda jag var sugen på...?) och ca tre tuggor potatismos och en halv köttbulle! Låter jättefånigt men jag var mycket nöjd, första maten som jag ätit och fått behålla sedan i fredags! Det går åt rätt håll! :) Om jag får i mig lite mer mat idag, så orken kommer tillbaka, ska jag gå och jobba i morgon. Nu ska jag i alla fall inte smitta längre... Är så uttråkad!!! Har nog kollat på vartenda dåligt program som finns på TV tror jag. Längtar så efter att orka ta mig ut och få lite frisk luft!!!

Såg föresten att jag nu har haft en bra bit över 3000 besök här på bloggen, sedan jag satte dit besöksräknaren.... Roligt ;)

See you!




Sjuk... Igen :(

Japp... Natten mellan lördag och söndag skulle jag helst vilja glömma.... Kände redan till Melodifestivalen på kvällen att allt inte var som det skulle. Till slut somnade jag på golvet på toaletten... Surt sa räven...

...Och surare blev det, för idag åkte alla mina arbetskamrater till Selma spa på vidareutbildning/ avslappning. De kommer att tillbringa dagen/ morgondagen där med allt vad det innebär. Det suger att de är på spa och själv får jag karens... Dessutom värker det i magen så att det känns som om någon äter upp mig innefrån och ut :(

...Snöar gör det också för fullt... jag som trodde våren var på väg.

Uhh, vad jag gnäller.

Ta hand om er!


Dop i Alsters kyrka, 090228!



Lika som bär... Lowa till vänster och mamma Malin till höger!

Nu har lilla Lowa Linnea Schönfeldt döpts i Alsters Kyrka. Kyrkan var jättefin, och lillan (plus alla andra) skötte sig jättebra! Själv hade jag det mycket hedersfyllda uppdraget att bära fram lilltjejen och hålla henne tills det var dags för prästen att ta henne. Som sagt Lowa bara tittade och funderade säkert vad det var frågan om, själv trodde jag att min arm skulle gå av... Malin hade förberett mig på att det blev ganska tungt i längden att hålla på det sättet... tur att hon var så snäll och stilla! ;)

Kicki sjöng en fin sång i kyrkan, det var nog många som kämpade mot tårarna då, för hon gjorde det verkligen jättebra! Och Nisse läste en minst lika fin dikt... Det blev väldigt personligt... FINT!

I Kyrkan.





Församlingslokalen efteråt.







 

Jättefint!



Från oss... I paketet ett sätt med röda Laban kläder... strumpor, byxor och klänning. En dopbok med lite bilder och andra minnen från dopet.



Fadderbevis till stolta Gudföräldrar/ Faddrar!

Tack familjen Schönfeldt/ Karlsson för en Fin och Minnesvärd dag!

Lotta och Nisse!


RSS 2.0